J.Gundlach: nepavykęs balsavimas dėl sveikatos priežiūros įstatymo gali sukelti pavojų rinkoms

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-03-23 15:15 Komentarai: (0)
Jei Amerikoje sveikatos priežiūros teisės aktai nebus priimti, arba bus atidėti, tuomet kils daug abejonių dėl „Trump sandorių“, kas apims tiek Amerikos kompanijų akcijas, tiek obligacijų pajamingumus, pareiškė DoubleLine Capital aktyvų valdytojas Jeffrey Gundlach.

„Tyrimai rodo, kad žmonės tiki, jog Obamacare panaikinimas yra labiausiai tikėtina dalis Trump darbotvarkėje ir bus priimtas. Taigi, jeigu to nebus, dėl viso kito iš tiesų kyla abejonių“ - sakė jis.

Investuotojai jau ruošiasi šiandieniniam balsavimui suplanuotam Amerikos Atstovų rūmuose, tad brangsta saugiais laikomi valstybiniai skolos vertybiniai popieriai ir auksas. Bent trečiadienį susidarė toks įspūdis, kad Donald Trump ir respublikonų Kongreso lyderiai praranda mūšį siekdami gauti paramą Obamacare atšaukimui.

Jeffrey Gundlach, kuris DoubleLine Capital kompanijoje valdo 101 mlrd. dolerių vertės aktyvus, pakartojo savo rekomendaciją, jog investuotojai turėtų parduoti Amerikos bendrovių akcijas ir diversifikuodami portfelį investuotų į besivystančias rinkas. Jis pažymėjo, kad nuo kovo pradžios iShares MSCI Emerging Markets ETF fondas pagal grąža daugiau nei keturiais procentiniais punktais aplenkė Standard & Poor's indeksą.

Minimas specialistas, kuris yra žinomas kaip obligacijų karalius, teigė, kad antradienio išpardavimas Volstrite parodo, jog investuotojai pradeda abejoti ar Amerikos augimo politika iš tiesų bus realizuota.
 
Dar nėra komentarų