Nerimas dėl akcijų pervertinimo didžiausias per septyniolika metų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-03-22 13:28 Komentarai: (0)
Kompanijų akcijos pasaulio biržose yra pervertintos, tačiau kita vertus tai neturėtų lemti meškų rinkos pradžios, mano Bank of America banko apklausti aktyvų valdytojai. Tad tai gali reikšti korekciją.

Minimo banko atstovai kovo 10 - 16 dienomis atliko 165 fondų valdytojų, kurie kontroliuoja 500 milijardų dolerių vertės aktyvus, apklausą. Paaiškėjo, jog trisdešimt keturi procentai respondentų teigė, jog jų nuomone šiuo metu akcijos jau yra pervertintos. Tai didžiausias toks rodiklis nuo pat 2000 metų.

Vieno iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų Dow Jones Industrial Average vertė po prezidento rinkimų jau paaugo trylika procentų. Šiuo metu aštuoni iš dešimties apklausų fondų valdytojų mano, kad būtent Amerikos bendrovių akcijos yra pervertintos labiausiai pasaulyje.

Anot Bank of America banko vyriausiojo investicijų stratego Michael Hartnett, tai yra rimti argumentai, jog per kovą ir balandį galime sulaukti pauzės ralyje.

S&P 500 indeksą sudarančių įmonių akcijos kainos ir prognozuojamo pelno tenkančio vienai akcijai santykinio rodiklio (P/E) vidurkis siekia 17.9, ir anot FactSet, jis yra didesnis už pastarųjų penkerių metų vidurkį, kuris siekia 15.

CFRA investicijų strategas Sam Stovall tikina, jog fundamentalūs rodikliai turėtų ūgtelėti tam, kad galima būtų pagrįsti šiuo metu esančias vertes rinkoje.
 
Dar nėra komentarų