Investuotojai bijo rusiškų akcijų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-03-21 17:12 Komentarai: (1)
Nors šis ketvirtis besivystančių šalių akcijų rinkoms yra geriausias nuo pat 2012 metų, tačiau padėtis Maskvos biržoje visiškai priešinga. Investuotojus nevilioja net ir patraukliausias pasaulyje dividendinis pajamingumas.

Investuotojai vengia rusiškų akcijų, nes bijo, jog Amerikos valdžia nesumažins ekonomines sankcijas taip greit, kaip iš pradžių tikėtasi. Šiame kontekste jų nevilioja netgi ir prognozuojama didžiausia pasaulyje tarp didžiausių biržų dividendinė grąža, kuri siekia 5,3 procento. Nepaisant to, Rusija nepritraukia kapitalo.

Tiesa, didėjantis atotrūkis tarp Maskvos biržos ir kitų besivystančių šalių biržų gali paskatinti investuoti Rusijoje tuos investuotojus, kurie baiminasi, jog per paskutinį ralį akcijų kainos Indijos, Pietų Afrikos ir Meksikos biržose jau pakilo per daug.

Rusijos akcijų rinkos pagrindinis indeksas Micex per šiuos metus smuktelėjo virš aštuonių procentų, tuo tarpu bendras besivystančių šalių akcijų rinkos indeksas MSCI Emerging Markets per šį ketvirtį jau ūgtelėjo net trylika procentų. Tuo tarpu rusiškų bendrovių dolerinio indekso RTS grąža šiais metais taip pat yra neigiama ir siekia 2,2 procento.

Rusijos įmonių dividendinė grąža, palyginus su kitų besivystančių šalių kompanijų atitinkamu rodikliu, yra didžiausia nuo pat 2008 metų. Tolesnė rusiškų akcijų perspektyva žinoma visų pirma priklauso nuo pasaulinių naftos kainų bei šios šalies santykių su Amerika.

Per pastaruosius vienerius metus Micex indekso vertė pakilo 7,6 procento, o RTS - 27,4 procento.
 
1.   Parašė C#   2017-03-21 18:52  

Taip, rusu akcijos gali uzpult, geriau ju neturet..