Apple akcijų kaina pakilo iki naujo rekordinio lygio

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-03-21 15:08 Komentarai: (0)
Ši savaitė itin pozityviai prasidėjo įvairių inovatyvių vartotojams skirtų produktų susijusių su technologijomis kūrėjos ir gamintojos Apple akcijų turėtojams, nes jų kaina pakilo iki naujo absoliučiai rekordinio lygio.

Pirmadienį šios įmonės akcijos pabrango beveik vienu procentu iki 141,46 dolerių už akciją, t.y. naujas istoriškai rekordinis prekybos uždarymo metu buvęs kainos lygis. Be to, pirmadienį vienu metu už šios bendrovės akcijas buvo mokama ir po 141,5 dolerius, na o šiandien prieš prekybinės sesijos metu Apple akcijos jau buvo pabrangusios 0,45 procento iki 142,1 dolerio.

Tad šiuo metu šios informacinių technologijų milžinės rinkos vertė jau siekia net 750 milijardų dolerių. Ji yra pati didžiausia tarp visų pasaulio biržose prekiaujamų įmonių.

Analitikai prognozuoja, kad per artimiausius šešis mėnesius Apple akcijų kaina dar gali pakilti dešimt procentų.

Dabartinį Apple akcijų kainos augimą lėmė du veiksniai. Visų pirma šios bendrovės akcijos, palyginus su bendromis vertėmis rinkoje, buvo nepakankamai įvertintos, t.y. jos buvo pigios. Antras veiksnys buvo tai, jog pasirodžiusi naujausia šios įmonės ketvirčio ataskaita tik patvirtino, jog Apple neturi rimtų problemų, dėl ko buvo nerimaujama.

Nuo šių metų pradžios minimos kompanijos akcijos jau pabrango 22,1 procento, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė ūgtelėjo kiek daugiau nei trečdaliu.
 
Dar nėra komentarų