Straipsniai » Atsipalaidavimui » Karščiausios Ženevos Motor Show 2017 naujienos

Surengta tradicinė viena iš svarbiausių pasaulyje tarptautinė Ženevos automobilių paroda, kuri vyksta jau 87 kartą. Didieji Europos ir viso pasaulio automobilių gamintojai pristatė savo karščiausias naujienas.
Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-03-18 01:19.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25036


Šių metų kovo pradžioje, t.y. 9 - 19 dienomis, surengta tradicinė viena iš svarbiausių pasaulyje tarptautinė Ženevos automobilių paroda, kuri vyksta jau 87 kartą. Didieji Europos ir viso pasaulio automobilių gamintojai pristatė savo karščiausias naujienas. Tad šįkart laisvalaikio straipsnio rubrikoje siūlome pasižvalgyti po Ženevos Motor Show 2017.

2018 Subaru Crosstrek

Šių metų Ženevos automobilių parodoje buvo pristatytas atnaujintas 2018 Subaru Crosstrek modelis. Pagrindiniai bruožai - tai atnaujinta išvaizda bei įvairios naujos funkcijos, kurios leis šiuo automobiliu patogiau važiuoti bekele. Šis modelis yra pagamintas naudojant naują platformą, kuri yra griežtesnė, lengvesnė ir stipresnė nei anksčiau.

„Triukšmo sumažinimas - tai vienas iš didžiausių patobulinimų“ - sakė generalinis Subaru projektų ir dizaino vadovas Kazuhiro Abe, kuris pabrėžė, kad buvo susilaukta daug skundų susijusių su ankstesniu modeliu, įskaitant vėjo keliamą triukšmą.

Šiame modelyje yra įmontuotas atnaujintas kiek labiau galingesnis ir efektyvesnis bei lengvesnis dviejų litrų variklis, kurio pajėgumas 154 arklio galios. Daugiau jokių esminių detalių apie naująjį 2018 Subaru Crosstrek modelį nėra pateikiama. Taip pat neskelbiama, kada jis galėtų pasirodyti prekyboje.

2018 Porsche 911 GT3

Vokietijos automobilių gamintoja Porsche pristatė naująjį 911 GT3 modelį. Tai klasikinis šios kompanijos gaminamas automobilis, tiesa, žinoma atnaujintas ir šįkart siūloma tai, ko prieš tai pasigedo ir pageidavo pirkėjai.

Šiame modelyje įmontuotas naujas keturių litrų šešių cilindrų variklis, kurio pajėgumas 500 arklio galių bei siūlomos dviejų tipų greičių dėžės, t.y. septynių pavarų PDK ir šešių pavarų mechaninė, kuri nebuvo siūloma dabartinės kartos modelyje. Teigiama, kad naudojant PDK greičių dėžę nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per 3,2 sekundes, o maksimalus greitis sudaro 317 kilometrų per valandą. Naudojant mechaninę greičių dėžė nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per 3,8 sekundes, o maksimalus greitis yra nežymiai didesnis ir siekia 319 kilometrų per valandą.

Prekyboje šis naujasis 2018 Porsche 911 GT3 modelis pasirodys jau šį rudenį, na o pradinė jo kaina turėtų siekti 143,6 tūkstančius dolerių.

2018 Volvo XC60

Šių metų Ženevos tarptautinėje automobilių parodoje debiutavo stilingasis 2018 Volvo XC60 modelis. Jis yra labai svarbus kompanijai, nes sudaro trisdešimt procentų visų jos pasaulinių pardavimų.

Potencialiems šio automobilio pirkėjams bus siūlomi įvairūs variklių variantai, t.y. dviejų litrų keturių cilindrų 254 arklio galių, galingesnis 320 arklio galių bei galingiausias 407 arklio galių, kur nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis būtų pasiekiamas per 5,3 sekundes. Taip pat bus pasiūlyti ir dyzeliniai varikliai. Visai atvejais bus siūloma aštuonių pavarų greičių dėžė.

Skelbiama, kad šio modelio gamyba prasidės šių metų balandžio viduryje Švedijoje įsikūrusioje gamykloje bei prekyboje jis pasirodys dar šiais metais.

2018 McLaren 720S

Šveicarijoje vykstančioje parodoje galiausiai debiutavo naujas 2018 McLaren 720S super automobilis. Tai naujos kartos modelis su pastebimai atnaujintu išoriniu dizainu. Skaičiai 720 automobilio pavadinime šiuo atveju reiškia variklio galią.

Šiame modelyje įmontuotas keturių litrų dvigubas turbo V8 variklis, kurio pajėgumas 720 arklio galių bei įdiegta automatinė septynių pavarų greičių dėžė. Nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per 2,8 sekundes, iki dviejų šimtų per valandą greitis pasiekiamas per 7,8 sekundes, na o maksimalus galimas greitis sudaro 340 kilometrų per valandą.

2018 McLaren 720S modelio pristatymai pirkėjams prasidės jau gegužės mėnesį, ir tuo pačiu šis super automobilis pakeis ligšiolinį 650S modelį. Tačiau pradinė jo kaina nebuvo atskleista, bet gali siekti apie 285 tūkstančius dolerių.

2018 Lamborghini Huracan Performante

Italijos sportinių super automobilių gamintoja Lamborghini pristatė savo naująjį Huracan Performante modelį, kuris yra greičiausias atnaujinto dizaino bei lengvesnis gamybinis jos automobilis.

„Huracan Performante - tai technologijų pokyčių gaminant automobilį atspindys, kuris perteikia puikią efektyvumo konvergenciją. Šis naujas automobilis atstovauja Lamborghini DNR ir inovacijas bei 360 laipsnių požiūrį kuriant klasėje pirmaujantį super sportinį automobilį“ - sakė Automobili Lamborghini vadovas Stefano Domenicali.

Šiame automobilyje įmontuotas galingesnis 5.2 litrų V-10 variklis, kurio pajėgumas 631 arklio galia bei įdiegta septynių pavarų dvigubos sankabos automatinė greičių dėžė. Nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per 2,9 sekundes, tačiau kaip teigiama, tai konservatyvus vertinimas. Maksimalus galimas greitis siekia 325 kilometrus per valandą.

Prekyboje 2018 Lamborghini Huracan Performante turėtų pasirodyti jau šią vasarą, na o pradinė kaina turėtų sudaryti apie 275 tūkstančius dolerių.

2018 Range Rover Velar

Land Rover panaudojo šių metų Ženevos automobilių parodą tam, kad pristatytų savo naują vidutinio dydžio prabangų visureigį Range Rover Velar, kurio vieta bus tarp Evoque ir Range Rover Sport modelių. Tai ketvirtasis Range Rover narys ir jis sukurtas nuo nulio naudojant Jaguar Land Rover lengvo aliuminio architektūrą bei pristato kitą automobilių gamintojos sėkmės istorijos skyrių.

Šiuo atveju pagrindinis variklis bus siūlomas dviejų litrų turbo keturių cilindrų 247 arklio galių bei taip pat potencialiems pirkėjams bus pasiūlytas ir dviejų litrų dyzelis keturių cilindrų 180 arklio galių variklis bei galingiausias trijų litrų benzininis V6 380 arklio galių. Visais atvejais bus įdiegta aštuonių pavarų automatinė greičių dėžė. Galingiausio variklio atveju nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per 5,3 sekundes. Maksimalus greitis yra elektroniškai ribojamas iki 250 kilometrų per valandą.

Prekyboje 2018 Range Rover Velar turėtų pasirodyti jau vasarą, na o pradinė kaina turėtų siekti apie 51 tūkstantį dolerių.

2018 Volkswagen Arteon

Vokietijos automobilių gamintoja Volkswagen pristatė savo Arteon modelį, kuris pakeis dabar esantį CC modelį.

„Arteon apjungia projektavimo elementus klasikinio sportinio automobilio su elegancija ir erdve. Tai avangardinis verslo klasės Gran Turismo“ - sakė pagrindinis Volkswagen dizaineris Klaus Bischoff.

Pirkėjams Europoje bus pasiūlyti net šeši variklių variantai, t.y. trys dyzeliniai ir trys benzininiai. Dyzeliniai dviejų litrų TDI varikliai bus atitinkamai 148, 188 ir 236 arklio galių, du benzininiai dviejų litrų TSI varikliai atitinkamai 188 ir 276 arklio galių bei šeštasis 1.5 litrų TSI Evo 148 arklio galių variklis. Bus pasiūlytos dvi automatinės greičių dėžės, t.y. šešių pavarų bei galingesnėms varikliams septynių pavarų.

2018 Volkswagen Arteon pirmiausia birželį prekyboje pasirodys Vokietijoje, na o po to ir kitose rinkose. Kol kas pradinė kaina nebuvo paskelbta, tačiau gamintoja žada, jog ji bus patraukli.

2018 Audi RS5

Šių metų pirmojoje tarptautinėje Europoje vykstančioje automobilių parodoje buvo pristatytas naujas 2018 Audi RS5 modelis. Palyginus su standartiniu A5, jis yra lengvesnis, platesnis ir žemesnis, na o dizainas kiek agresyvesnis.

Šiame 2018 Audi RS5 modelyje įmontuotas 2.9 litrų biturbo V6 variklis, kurio pajėgumas 450 arklio galių. Jis yra efektyvesnis už buvusį V8 tipą. Be to, įdiegta aštuonių greičių automatinė transmisija, tad nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per mažiau nei keturias sekundes, t.y. 3.9 sekundes. Na o panaudojus papildomą paketą maksimalus pasiekiamas greitis sudaro 280 kilometrų per valandą.

Šis modelis prekyboje turėtų pasirodyti per antrą šių metų pusę, tačiau pradinė kaina nėra skelbiama.

Mercedes-AMG GT Concept

Ženevos Motor Show 2017 parodoje debiutavo įspūdingas, seksualus keturių durų Mercedes-AMG GT Concept koncepcinis modelis, kuris buvo sukurtas stilingai švęsti penkiasdešimties metų prekės ženklo jubiliejų.

Šiuo atveju siūloma hibridinė sistema, t.y. keturių litrų dvigubas turto V8 variklis ir aukštos kokybės elektrinis variklis, tad bendras jų pajėgumas siekia 805 arklio galias. Nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per mažiau nei tris sekundes. Pats automobilis gali važiuoti tiek naudodamas vien elektrinį variklį, tiek ir vien tik degalus bei hibridiniu būdu.

Gamybinė Mercedes-AMG GT Concept koncepcinio modelio versija turėtų pasirodyti kitais metais.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais