Investuotojai investavo dar daugiau lėšų į akcijas ir obligacijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-03-16 17:33 Komentarai: (0)
Per praėjusią savaitę investuotojai investavo dar daugiau naujų lėšų į akcijų ir obligacijų rinkas. Tai jau keturiolikta savaitė iš eilės kai fiksuojamas toks prieaugis, skelbia Investment Company Institute.

Remiantis minėtais duomenimis, per savaitę pasibaigusią kovo aštuntą dieną į akcijas investuojantys Amerikoje įsikūrę fondai ir biržose prekiaujami ETF tipo fondai pritraukė net 9,1 milijardo dolerių vertės naujas investicijas.

Tuo tarpu tie Amerikos fondai, kurie veikia obligacijų rinkoje, t.y. investuoja į skolos vertybinius popierius, per praėjusią savaitę sulaukė 6,9 milijardų dolerių vertės lėšų.

Tačiau štai iš žaliavų fondų, remiantis Investment Company Institute duomenimis, per savaitę užsibaigusią kovo aštuntą dieną buvo atsiimtos 663 milijonų dolerių vertės lėšos.

Investuotojai ir toliau aktyviai investuoja į akcijas ir obligacijas netgi nepaisant to, jog kai kurie analitikai ir aktyvų valdytojai jau perspėjo, kad Amerikos kompanijų akcijų ir obligacijų vertės jau yra didelės.

Nuo šių metų pradžios vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P 500 paaugo virš šešių procentų, o per pastaruosius vienerius metus jo vertė pakilo virš septyniolikos procentų.
 
Dar nėra komentarų