Verslo ir rinkų naujienos » Bitcoin netaps finansine priemone masėms


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-03-13 14:36.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25007


Amerikos Vertybinių popierių ir biržų priežiūros komisija neleido sukurti finansinį produktą, kuris leistų lengviau investuoti į populiariausią pasaulyje virtualią valiutą bitcoin. Tai lėmė jos pigimą.

Buvo siekiama sukurti taip vadinamą ETF fondą, kurio investiciniais vienetais prekiaujama biržoje, susietą su virtualia valiuta bitcoin. Penktadienį Amerikos Vertybinių popierių ir biržų priežiūros komisija atmetė brolių Tyler ir Cameron Winklevoss pateiktą prašymą leisti sukurti tokio pobūdžio fondą, ko jie siekė pastaruosius ketverius metus.

Po šios informacijos pasirodymo biržoje bitcoin dolerio atžvilgiu pigo net aštuoniolika procentų, tačiau po to šis paniškas išpardavimas prislopo.

Šiandien po pietų už vieną bitcoin buvo mokama po 1239.16 dolerių, arba 3,53 procento mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Nuo šių metų pradžios populiariausia pasaulyje virtuali valiuta Amerikos valiutos atžvilgiu jau pabrango dvidešimt devyniais procentais, o per pastaruosius vienerius metus - tris kartus.

Jei Amerikos Vertybinių popierių ir biržų priežiūros komisija būtų leidusi sukurti ETF fondą susieta su bitcoin, tuomet tai galėtų padidinti tradicinių investuotojų susidomėjimą šia valiuta. Tuomet norint investuoti į bitcoin jau nereikėtų turėti nei virtualaus portfelio nei sąskaitos vienoje iš specialių platformų, skirtų keitimuisi minima virtualia valiuta. Investuotojai taip pat neturėtų nerimauti dėl jų bitcoin vagystės, kas tokiose platformuose reguliariai nutinka.

Amerikos Vertybinių popierių ir biržų priežiūros komisijai pateikti dar du prašymai suteikti leidimą sukurti ETF fondus susietus su bitcoin, tačiau mažai tikėtina, kad tam bus pritarta.

Minima komisija sprendimą atmesti prašymą sukurti ETF tipo fondą grindžia tuo, kad platformos, kuriose prekiaujama bitcoin, nėra kontroliuojamos. Todėl birža, kurioje galėtų būti prekiaujama su bitcoin susieto ETF fondo vienetais negalėtų užtikrinti prekybos šiomis priemonėmis saugumo. Tuo tarpu bitcoin tipo biržų priežiūros nebuvimas ir tai, kad nekontroliuojama jų apyvarta, daugiausiai ir lemia šios virtualios valiutos populiarumą.