Sumažės Amerikos obligacijų pajamingumas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-02-27 13:12 Komentarai: (0)
DoubleLine Capital fondo valdytojas Jeffrey Gundlach, kuris žinomas kaip obligacijų rinkos žinovas, pareiškė, jog jis tikisi, kad Amerikos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas nukris žemiau 2,25 procento, nes globalūs investuotojai ieško saugaus prieglobsčio.

„Vyksta slaptas skrydis į saugumą. Vokietijos obligacijų pajamingumas pirmauja. Auksas auga. Spekuliantai ir toliau masiškai šortina obligacijas ir rinka ketina juos išspausti“ - teigė Jeffrey Gundlach.

Šiandien apie pietus Amerikos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas buvo pakilęs nuo 2,3152 iki 2,333 procento, kai metų pradžioje jis siekė 2,4793 procento.

Jeffrey Gundlach, kuris valdo 101 milijardo dolerių vertės aktyvus, mano, kad atsižvelgiant į dabartinį pakilimą obligacijų rinkoje, Amerikos Iždo departamentas turėtų apsvarstyti galimybę išleisti itin ilgos trukmės skolos vertybinius popierius.

„Norėčiau išleisti tokios trukmės skolos vertybinius popierius, kokius rinka tik priimtų. Pradėčiau nuo keturiasdešimties metų ir tuomet jei tik rinką leidžia, tęsčiau. Jei tik galima leiskite šimto metų trukmės. Šiuo metu tinkamas laikas“ - sakė jis.
 
Dar nėra komentarų