Palūkanų padidinimas Amerikoje gana greitai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-02-22 22:49 Komentarai: (1)
Paviešinus paskutinio vykusio Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovų posėdžio protokolą paaiškėjo, jog jie mano, kad palūkanų normą galima didinti palaipsniui ir gana greit toks sprendimas būtų tinkamas tam, jog būtų išvengta rizikos susijusios su ekonomikos perkaitimu.

„Dauguma dalyvių išreiškė nuomonę, kad gali būti tikslinga padidinti palūkanų norma vėl gana greitai jei gaunama informacija apie darbo rinką ir infliaciją atitiks dabartinius lūkesčius arba netgi juos viršys bei jeigu rizika, jog bus viršyti nustatyti infliacijos ir darbo rinkos tikslai, išaugs” - rašoma protokole.

Amerikos Centrinio banko atstovai taip pat susitikimo metu diskutavo apie naujojo Amerikos prezidento fiskalinius planus, kas padidinimo nežinomybę, bei tai, jog stiprėjantis doleris gali padaryti neigiamą poveikį.

Paskutinio posėdžio metu susitikimo dalyviai išreiškė nuomone, jog ir toliau egzistuoja nedidelis pavojus, kad bus viršyti nustatyti tiksliniai nedarbo ir infliacijos šalyje lygiai. Kai kurie iš jų pažymėjo, jog tolesnis pritaikomos pinigų politikos šalinimas laiku, potencialiai per artėjančius susitikimus, leistų komitetui lanksčiau reaguoti į vėlesnius ekonominių sąlygų pasikeitimus.

Per artimiausius posėdžius planuojama pradėti diskutuoti dėl tolimesnių FED balanso perspektyvų, t.y. kokių ekonominių sąlygų reikėtų, jog dabartinė politika šioje srityje būtų keičiama, nes dabar gautos lėšos už išperkamus skolos vertybinius popierius yra vėl atgal reinvestuojamos.

Šiuo metu bazinė palūkanų norma Amerikoje sudaro 0.5 - 0.75 procento ir paskutinį kart ji buvo padidinta gruodį. Prieš trečiadienį paviešintą paskutinio FED susitikimo protokolą rinkoje tikimybė, jog jau kitą mėnesį šalyje bus padidinta bazinė palūkanų norma buvo vertinama maždaug 33 procentais.

Priminsime, kad artimiausias Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovų posėdis bus surengtas kovo 14-15 dienomis.
 
1.   Parašė maxa   2017-02-23 08:39  

Reiks pirkt DAXą tokiu atveju.