G.Soros nusiteikęs pesimistiškai akcijų rinkos atžvilgiu

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-02-20 18:12 Komentarai: (0)
Remiantis Amerikos Vertybinių popierių ir Biržų komisijai pateikta informacija, ketvirto praėjusių metų ketvirčio pabaigoje gerai žinomo investuotojo, milijardieriaus ir filantropo George Soros investicinė kompanija turėjo daug pozicijų susijusių su lūkesčiais, jog akcijų rinkoje sulauksime kritimo, tačiau finansų sektoriaus atžvilgiu požiūris buvo optimistinis.

Minimas investuotojas turėjo taip vadinamus biržose prekiaujamų dviejų ETF fondų investuojančių į įmonių akcijas vienetų pardavimo opcionus arba pasirinkimo sandorius.

Remiantis pateiktais duomenimis, George Soros investicinė kompanija turėjo 2.5 milijonus iShares Russell 2000 fondo, kuris sudarytas mažesnės kapitalizacijos kompanijų indekso pagrindu, vienetų pardavimo opcioną.

Minimas ETF fondas, po to kai prieš Amerikos prezidento rinkimus pasiekė dugną, jau paaugo 21 procentu, o nuo spalio mėnesio - dvyliką procentų.

Taip pat praėjusio ketvirčio pabaigoje minimas investuotojas turėjo ir SPDR S&P 500 ETF fondo, kuris atspindi didelės kapitalizacijos įmonių indeksą, 493 tūkstančių vienetų pardavimo opcioną.

Remiantis Amerikos Vertybinių popierių ir Biržų komisijai pateikta informacija George Soros turėjo ir 77.8 mln. dolerių vertės trumpąją poziciją susijusią su lūkesčiais, jog kris SPDR Industrial Select Sector fund, kuris investuoja į pramonės įmonių akcijas, fondo vienetų kaina. Nuo praėjusio ketvirčio pradžios šis ETF fondas paaugo virš dvylikos procentų.

Tiesa, minimo legendinio investuotojo investicinė kompanija praėjusio ketvirčio pabaigoje turėjo ne tik pardavimo, tačiau ir pirkimo opcionus arba pasirinkimo sandorius, t.y. 72.7 mln. dolerių vertės SPDR Financial Select Sector ETF fondo, kuris investuoja į didžiųjų bankų ir kitų finansų institucijų akcijas, vienetų įsigijimo opcionus. Šio ETF fondo vienetų kaina nuo praėjusių metų ketvirtojo ketvirčio pradžios jau pakilo net beveik 27 procentais.
 
Dar nėra komentarų