Sumažėjo Credit Suisse nuostolis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-02-14 12:43 Komentarai: (0)
Antras pagal dydį Šveicarijos bankas Credit Suisse pristatė savo praėjusio ketvirčio ir bendrus metinius veiklos rezultatus. Nors ketvirčio nuostolis sumažėjo, tačiau jis buvo kiek didesnis nei laukta. Banko vadovybė optimizuodama savo veiklą ir toliau mažins darbuotojų skaičių. Šiandieninės prekybos metu šio banko akcijos brangsta: Credit Suisse 15,21 (3,05%).

Minimo banko grynasis nuostolis tenkantis akcininkams per praėjusį ketvirtį siekė 2,347 mlrd. Šveicarijos frankų, kai prieš metus sudarė net 5,828 mlrd. frankų, o ketvirtį prieš tai veikla buvo pelninga, t.y. grynasis pelnas siekė 41 mln. frankų.

Analitikai prognozavo, jog ketvirčio nuostolis sudarys vidutiniškai 2,07 mlrd. frankų. Banko nuostolį lėmė atidėjimai susiję su kompensacijų išmokėjimais bei teisinės išlaidos susijusios su bylinėjimusi.

Credit Suisse grynosios pajamos per praėjusį ketvirtį siekė 5,181 mlrd. frankų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 23 procentais daugiau, tuo tarpu lyginant su ankstesniu ketvirčiu, pajamos krito keturiais procentais.

Bendrai per visus praėjusius metus minimo banko iš Šveicarijos pajamos siekė 20,323 mlrd. frankų, o grynasis nuostolis tenkantis akcininkams sudarė 2,438 mlrd. frankų. Palyginus su 2015 metais, pajamos krito penkiolika procentų, o grynasis nuostolis sumažėjo septyniolika procentų.

Per praėjusius metus Credit Suisse bankas darbuotojų skaičių sumažino 7,25 tūkstančiais, na o šiais metais ketina atleisti dar 5,5 - 6,5 tūkstančius.

Nuo šių metų pradžios šio banko akcijos pabrango vienu procentu, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė pakilo virš vienuolikos procentų. Palyginimui, kito Šveicarijos banko UBS rinkos vertė atitinkamai nežymiai smuktelėjo bei pakilo virš aštuonių procentų.


Credit Suisse banko akcijų kaina ir toliau išlieka ilgalaikiame nuosmukio kanale, tačiau artėja prie jo viršutinės ribos, tad netrukus sulauksime jos testavimo.

 
Dar nėra komentarų