Rekordinė Apple akcijų kaina

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-02-14 01:18 Komentarai: (1)
Pirmadienį Apple kompanijos, kurios rinkos vertė yra didžiausia tarp biržose kotiruojamų bendrovių, akcijos dar labiau pabrango bei prekybos sesiją baigė esant rekordinei per visą istoriją uždarymo kainai.

Prekybos sesijos pabaigoje už vieną minimos įmonės akciją mokėta po 133.29 dolerius, kai prieš tai rekordinė kaina buvo pasiekta 2015 metų vasarį, kuomet už vieną akciją mokėta po 133 dolerius.

Pirmadienio prekybos metu didžiausia už Apple akciją mokėta kaina siekė 133.82 dolerius, kai prieš tai rekordinė kaina prekybos metu buvo pasiekta 2015 metų balandį, kuomet vienos akcijos kaina siekė 134.54 dolerius.

Šios bendrovės akcijų pirkimą investuotojų tarpe paskatino tai, jog pirmadienį Goldman Sachs analitikai padidino savo anksčiau skelbtą Apple akcijų tikslinę kainą. Be to, UBS banko specialistai pažymėjo, jog rinkos dalyviai nepakankamai įvertina šios kompanijos paslaugų verslą.

Po to, kai sausio paskutinę dieną Apple paskelbė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, jos rinkos vertė jau paaugo apie dešimt procentų.

Tiesa, Apple nėra vienintelė kompanija, kurios akcijų kaina per šiuos metus jau spėjo pasiekti rekordinį lygį, nes tarp tokių įmonių galima paminėti Microsoft, Alphabet, Netflix ir Facebook. Be to, pirmadienio prekybos sesijos metu Amerikos akcijų rinkos pagrindiniai indeksai S&P 500, Dow Jones industrial average ir Nasdaq taip pat pasiekė rekordinius lygius.

Nuo šių metų pradžios Apple akcijos pabrango 15,1 procento, o per pastaruosius vienerius metus - 41,8 procento. Palyginimui, Nasdaq indekso vertė atitinkamai 7,1 procento bei beveik trečdaliu.


Kaip ir buvo prognozuota bei laukta, Apple akcijų kaina pasiekė prieš tai buvusį užfiksuotą rekordinį savo akcijų kainos lygį ir vėliau jį netgi viršijo. Šis kainos augimas dar kurį laiką gali prasitęsti, tačiau tuo pačiu negalima atmesti, jog anksčiau ar vėliau sulauksime pelnų realizacijos - korekcijos ir tuo pačiu pralaužto prieš tai buvusio lygio testavimo.

 
1.   Parašė anonimas3   2017-02-14 09:21  

o kodėl niekas neparašo apie AMD akcijas, kurios per metus pabrango 600%?