J.Yellen už palūkanų didinimą palaipsniui

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-01-20 13:57 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovė Janet Yellen mano, kad šalyje ir toliau palaipsniui reikėtų didinti palūkanų normą, nes kitaip gali būti pakenkta visai ekonomikai.

„Manau, kad leisti ekonomikai būti nuolat „įkaitusiai” - tai būtų rizikinga ir neprotinga” - kalbėdama Stanfordo instituto Ekonominės politikos tyrimų surengtame renginyje sakė ji.

Amerikos Centrinio banko vadovė tuo pačiu atkreipė dėmesį, jog iki šiol nėra ženklų, kad jos vadovaujamas bankas, kuris atsakingas už monetarinės politikos vykdymą šalyje, nukrypo nuo kreivės ar kad yra staigaus infliacijos šuolio pavojus.

„Aš manau, kad protinga monetarinę politiką pritaikyti palaipsniui per tam tikrą laiką” - sakė Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovė Janet Yellen.

Antrą kartą šią savaitę viešai kalbėdama Amerikos Centrinio banko prezidentė perspėjo, jog delsimas griežtinti pinigų politiką galėtų prisidėti prie spartesnio infliacijos augimo, į ką FED atstovai turėtų reaguoti sparčiau ir agresyviau didindami palūkanų normą, kas galėtų pakenkti ekonomikai ir jos augimui.
 
Dar nėra komentarų