M.Faber perspėja dėl kritimo, siūlo pirkti auksą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-01-18 01:40 Komentarai: (0)
Naujai išrinkto Amerikos prezidento Donald Trump politika bus naudinga šalies ekonomikai ir paskatins jos augimą, tačiau ilgalaikėje perspektyvoje tai neapsaugos akcijų nuo kainų kritimo, tikina ekonomistas ir finansų rinkų žinovas Marc Faber.

„Donald Trump yra nusiteikęs pozityviai verslo atžvilgiu, todėl natūralu, kad nuotaikos tarp smulkių įmonių, korporacijų ir investuotojų pagerėjo” – pareiškė jis, tačiau tuo pačiu pridėjo, kad nepaisant to akcijos nesugebės išlaikyti augimo tendencijos, o tik pakils į aukštesnį trampliną ir kai viskas apsisuks, tai nebus itin draugiška aplinka investuotojams.

„Manau, kad Donald Trump pagerins ekonomiką, tačiau tai nebūtinai reiškia, jog aktyvų kainos pajudės į viršų, nes jos jau ir dabar gerokai išpūstos” – teigė Marc Faber.

„Jei kas nori būti rinkoje, o aš asmeniškai visada dalį aktyvų laikau akcijose, manau, kad kitos rinkos yra labiau patrauklios už Amerikos” – sakė jis, bei pridėjo, kad šiais metais pagal prieaugį Argentina, Brazilija ir kitos besivystančios rinkos jau lenkia S&P 500 indeksą.

„Vienintelė vieta, kuri man patinka Amerikoje, tai kompanijų susijusių su auksu, sidabru ir platina akcijos. Jungtinėse Amerikos Valstijose yra didelės įmonės išgaunančios auksą” – atkreipė dėmesį Marc Faber.

Šiemet auksas pabrango virš trijų procentų, o kompanijų, kurios kasa ir išgauna tauriuosius metalus, akcijų kainos jau pakilo virš aštuonių procentų.

„Manau, kad auksas pasirodė fantastiškai” – pareiškė minimas ekonomistas ir finansų rinkų žinovas.

Marc Faber mano, kad ekonomikos stimuliavimas ir augantis deficitas galiausiai privers Donald Trump maldauti, jog Amerikos Federalinis Rezervų bankas įgyvendintų kitą kiekybinio skatinimo programą QE4, kas lems dolerio silpnėjimą bei tauriųjų metalų kainų šuolį.
 
Dar nėra komentarų