Parlamentas nuspręs dėl Brexit sutarties, svaras brangsta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-01-17 17:05 Komentarai: (0)
Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May šiandien pareiškė, jog tai abiejų rūmų parlamentas turės nuspręsti dėl galutinio susitarimo varianto susijusio su šalies pasitraukimu iš Europos sąjungos. Po jos kalbos ėmė pastebimai stiprėti svaras.

Tuo pačiu ji nepaaiškino kas nutiks, jei šiai sutarčiai tuoj pat po derybų su Europos sąjunga pabaigos nepritars parlamentas.

„Mes tikrai nepaliksime Europos sąjungos jei nekontroliuosime savo pačių teisių” - kalbėdama Londone pareiškė Theresa May.

Britų premjerė teigė, jog ji nori naujo muitų susitarimo su Europos sąjunga. Ji tuo pačiu pridūrė, jog pasilikimas vienoje rinkoje reikštų, jog praktiškai nebūtų pasitraukta iš Europos sąjungos.

Tuo pačiu Theresa May pabrėžė, kad Europos Sąjungos šalių piliečiai ir toliau laukiami Didžiojoje Britanijoje po to, kai ji pasitrauks iš bendrijos, be to, ji nori kaip įmanoma greičiau užtikrinti jų teises.

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė norėtų, kad derybos dėl pasitraukimo iš Europos sąjungos baigtųsi per dvejus metus, tačiau tuo pačiu ji pažymėjo, jog susitarimas turi būti realizuojamas palaipsniui, kad būtų išvengta pernelyg radikalių pasikeitimų.

Theresa May įspėjo Europos sąjungą dėl noro „bausti” už Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš bendrijos. Anot jos, tai nebūtų draugiškas elgesys.

Artėjant vakarui valiutų rinkoje už vieną svarą jau buvo mokama po 1.15658 eurus, arba dviem procentais daugiau nei vakar, tuo tarpu britų valiuta dolerio atžvilgiu buvo pabrangusi net trim procentais iki 1.23868 dolerių už svarą.

Nuo šių metų pradžios svaras mūsų valiutos atžvilgiu atpigo virš vieno procento, o Amerikos valiutos atžvilgiu sustiprėjo 0,5 procento. Per pastaruosius vienerius metus svaras euro atžvilgiu atpigo 11,6 procento, o dolerio - kiek daugiau nei trylika procentų.


Svaro ir euro valiutų pora po kritimo, kuris tęsėsi nuo pat 2015 metų vasaros, panašu, jog vis dar yra korekcinėje fazėje, kuri dar gali užsitęsti.




Svaro ir dolerio valiutų pora taip pat šiuo metu yra korekcinėje fazėje, kuri turėtų užsitęsti, o svaros vertės kritimas dolerio atžvilgiu prasidėjęs dar 2014 metų liepą po korekcijos ir toliau gali tęstis.

 
Dar nėra komentarų