JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2017-01-17 16:11 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos rodo po ilgojo savaitgalio suprastėjusias rinkos dalyvių nuotaikas.



Vakar dėl išeiginių JAV akcijų biržos buvo uždarytos, tačiau šiandien prekyba prasidės įprastu laiku ir investuotojai vertins banko „Morgan Stanley“ (MS), sveikatos apsaugos draudimo bendrovės „UnitedHealth“ (UNH) ir kitų įmonių ketvirtinius rezultatus.

Šiandien Azijoje akcijų indeksai nerodė vieningos krypties. Kinijos prezidentas Xi Jinping perspėjo pasaulį dėl protekcionizmo ir pareiškė, kad prekybos kare laimėjusiųjų nebūna. Jis taip pat pažadėjo ir toliau reformuoti Kinijos ekonomikos struktūrą. TVF 0,3 proc. punkto pakėlė 2016 m. Kinijos BVP augimo prognozę iki 6.7%. Šiais metais šalies ekonomikos augimas, remiantis organizacijos prognozėmis, turėtų sumažėti iki 6,5%, o 2018 m. – iki 6%.

„Hyundai Motor“ (005380, HYU) ir jos dukterinė bendrovė „Kia Motors“ (000270) paskelbė, kad per ateinančius 5 m. skirs 3,1 mlrd. USD investicijoms JAV ir taip prisijungė prie kitų automobilių gamintojų, kurie ėmėsi investuoti šalyje po naujojo JAV prezidento grasinimų. D. Trumpas teigia įvesiantis 35% importo mokestį užsienyje gaminamiems automobiliams. „Hyundai Motor“ prezidentas Chungas Jin-haengas pareiškė, kad svarstoma statyti naują gamyklą JAV, kuri gamintų aukštesnės klasės „Genesis“ markės automobilius ir „SUV“ tipo automobilius. P. Korėjos biržoje „Hyundai“ akcijų kaina šiandien šoktelėjo į viršų 2%, o „Kia” – 0,4%.

Europos akcijų indeksai krenta. Šiandien svyravimais pasižymi D. Britanijos svaras, kuris euro atžvilgiu stiprėja apytiksliai 1,4%, o JAV dolerio – apie 2,2%. Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Theresa May pareiškė, kad šalis palieka ES bendrąją rinką, tačiau T. May užsiminė, kad JK nepalieka Europos ir nori turėti gerus santykius su ES bei sieks laisvosios prekybos sutarties. FTSE 100 indekso vertė krenta apie 0,5%.

„Kent“, „Lucky Strike“, „Pall Mall“ cigarečių gamintojas „British American Tobacco“ (BATS) pasiūlė sumokėti daugiau už likusį 58% „Reynolds American“ (RAI) akcijų paketą. „Reynolds American“ valdo „Camel“, „Newport“ ir kitus prekių ženklus. Sutarta už vieną RAI akciją sumokėti 59,64 USD, kai spalio pabaigoje buvo siūlyta 56,5 USD. Penktadienį RAI akcijų kaina siekė beveik 56 USD, o šiandien priešprekybinėje sesijoje ji šoktelėjo iki 58,3 USD.

Šiandien lauksime Niujorko gamybos pramonės rodiklio ir JAV iždo sekretoriaus kalbos, o rytoj pasirodys svarbūs šalies infliacijos (VKI) bei pramonės gamybos rodikliai, kalbą sakys Fed vadovė ir savo sprendimus paskelbs Kanados centrinis bankas. Ketvirtadienį visų žvilgsniai nukryps į Europos centrinio banko sprendimus, o savaitės pabaigoje vyks naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo inauguracija.

WTI tipo naftos kaina šoktelėjo į viršų ir vieno žaliavos barelio kaina siekia daugiau nei 53 USD. Aukso kaina yra linkusi kilti ir toliau įsitvirtina virš psichologiškai svarbios 1 200 USD už Trojos unciją ribos. Euras JAV dolerio atžvilgiu šiandien sustiprėjo apie 0,8% ir EUR/USD kursas svyruoja arti 1,070 ribos.

 
Dar nėra komentarų