Morgan Stanley nudžiugino

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-01-17 15:35 Komentarai: (0)
Amerikos investicinis bankas Morgan Stanley pristatė savo praėjusio ketvirčio ir bendrus metinius veiklos rezultatus bei tuo pačiu nudžiugino. Tiek ketvirčio pajamos, tiek pelnas akcijai ūgtelėjo ir viršijo lūkesčius. Prieš prekybinės sesijos metu banko akcijos brangsta: Morgan Stanley 44.17 (0.82%).

Minimam bankui iš Amerikos per praėjusį ketvirtį pavyko uždirbti 1,666 mlrd. dolerių arba 81 centą akcijai grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo net 83 procentais daugiau, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, pelnas pasistiebė keturiais procentais. Kaip teigiama, pelno šuolį lėmė sėkminga prekybinė veikla ir iš jos ūgtelėjusios pajamos.

Analitikai tuo tarpu prognozavo, jog Morgan Stanley ketvirčio pelnas akcijai sudarys vidutiniškai tik 65 centus.

Banko grynosios pajamos per ketvirtą praėjusių metų ketvirtį sudarė 9,021 mlrd. dolerių, kas palyginus su ankstesniu ketvirčiu, buvo vienu procentu daugiau, na o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos pakilo septyniolika procentų. Rinkoje laukta, jog jos sieks vidutiniškai 8.47 mlrd. dolerių.

Bendrai per visus praėjusius metus Morgan Stanley bankui pavyko uždirbti 5,979 mlrd. dolerių grynojo pelno, o pajamos siekė 34,631 mlrd. dolerių. Palyginus su ankstesniais metais, pelnas smuktelėjo dviem procentais, o pajamos krito vienu procentu.

Nuo šių metų pradžios šio investicinio banko rinkos vertė pakilo apie keturis procentus, o per pastaruosius vienerius metus - net 68,7 procento. Palyginimui, Goldman Sachs akcijos atitinkamai pabrango dviem procentais ir 57 procentais.


Morgan Stanley akcijų kaina po praėjusių metų vasaros viduryje pasibaigusios korekcijos pradėjusi naują augimo etapą ir toliau stiebiasi į viršų. Šis tendencija, su tam tikromis lokaliomis korekcijomis, turėtų tęstis ir toliau.

 
Dar nėra komentarų