Globalizacija - tai atpirkimo ožys už žmonių kančias

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-01-16 14:56 Komentarai: (1)
Pasaulio ekonomikos forumo Davose įkūrėjas ir prezidentas Klaus Schwab nors ir pripažįsta, kad greiti socialiniai pokyčiai kelia susirūpinimą, tačiau tuo pačiu pabrėžė, jog dėl to nėra kalta vien globalizacija.

„Tai ne tik nusistatymas prieš globalizaciją, tai ką mes patiriame, tai didžiuliai pokyčiai” - sakė Klaus Schwab.

Spartūs technologijų, ekonomikos ir socialinės struktūros pokyčiai sėja tam tikrą nerimą tarp žmonių, kurie bando atrasti save šiame naujame pasaulyje, pridėjo jis.

Klaus Schwab pareiškimas - tai atsakas į populizmo bangą, kuri nukreipta prieš dabartinę tvarką, ir būtent ji lėmė, jog Didžioji Britanija nusprendė pasitraukti iš Europos sąjungos, o verslininkas milijardierius Donald Trump buvo išrinktas Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu.

Populizmas populiarėja daugelyje Vakarų šalių, na o ši procesą paskatino susirūpinimas dėl globalizacijos, migracijos ir pabėgėlių srautų.

Pasaulio ekonomikos forumo Davose įkūrėjas ir prezidentas teigė, jog atrodo, kad pasaulis yra emocinėje krizėje, kuri turi savo šaltinį daugelyje veiksnių, pavyzdžiui, egzistuoja didelis susirūpinimas dėl naujų technologijų keliamos grėsmės darbo vietoms.

Jis pabrėžė, kad globalizacija tapo paprastu atpirkimo ožiu.

Šių metų ekonomikos forumas Davose vyks šią savaitę.
 
1.   Parašė maxa   2017-01-16 15:03  

O tai kaip atskirti populistą nuo nepopulisto? Nepopulistas pasisako už amžiną diržų veržimą, imigrantų priėmimą, augina turtinę nelygybę ir laižo subines Gūglams ir Ęplams suteikdamas jiems lengvatas? Kadencijos pabaigoj sukuria low-wage darbelių aiškindamas kaip viskas auga ant popieriaus bei viskas čia tipo gerai. Kas gali paaiškint