JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2017-01-13 15:23 Komentarai: (0)
Prieš ilgąjį savaitgalį investuotojai yra nusiteikę pakylėtai ir JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos stiebiasi į viršų.



Vakar JAV akcijų indeksai fiksavo verčių mažėjimus ir Nasdaq Composite indeksas nutraukė septynias prekybos sesijas iš eilės vykusį kilimą. Šiandien investuotojų žvilgsniai nukryps į šalies finansų sektorių, kadangi dalis didžiųjų bankų praneš ketvirto ketvirčio pasiekimus. Taip pat verta atkreipti dėmesį į tai, kad pirmadienį dėl išeiginių JAV akcijų biržos išliks uždarytos.

Naujausi Kinijos prekybos duomenys rodė, kad eksportas gruodžio mėnesį smuko 6,1% (met./met.) – daugiau nei tikėjosi ekonomistai, tačiau dėl augusios žaliavų paklauso importas kiek pranoko prognozes ir augo 3,1% (met./met.). Per visus 2016 m. šalies eksportas susitraukė 7,7%, o importas mažėjo 5,5%. Kitą savaitę sužinosime naujausius šalies BVP, pramonės gamybos ir investicijų duomenis.

Europos akcijų indeksai kyla. Automobilių gamintojo „Fiat Chrysler Automobiles“ (FCA) akcijų kaina Italijos biržoje vakar smuko daugiau nei 16% po to, kai JAV aplinkos apsaugos agentūra apkaltino įmonę į „Jeep Grand Cherokee“ bei „Ram 1500“ dyzelinius automobilius diegus neleistiną programinę įrangą, kuri leido apeiti taršos reikalavimus. Įmonė teigia, jog automobiliai tenkina taršos reikalavimus ir sieks paneigti kaltinimus. Jau šiandien įmonės akcijų kaina šoktelėjo į viršų daugiau nei 4%. Verta priminti, jog prieš kelias dienas dėl panašių kaltinimų „Volkswagen“ sutiko sumokėti 4,3 mlrd. USD baudą.

Šiandien bus paskelbti naujausi JAV mažmeninės prekybos, vartotojų pasitikėjimo ir infliacijos duomenys. Kitos savaitės pradžioje dėl išeiginių svarbių JAV ekonomikos rodiklių nebus skelbiama, tačiau savaitės viduryje pasirodys svarbūs infliacijos (VKI) bei pramonės gamybos rodikliai ir savo sprendimus paskelbs Kanados centrinis bankas. Ketvirtadienį visų žvilgsniai nukryps į Europos centrinio banko spaudos konferenciją, o penktadienį vyks naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo inauguracija.

WTI tipo naftos kaina krenta ir už vieną žaliavos barelį reikalaujama apie 52,5 USD. Aukso kaina yra linkusi kilti ir vėl artėja prie psichologiškai svarbios 1 200 USD už Trojos unciją ribos, kurią vakar trumpam buvo pranokusi. Euras JAV dolerio atžvilgiu stiprėja ir šiuo metu už vieną eurą galima gauti 1,065 JAV dolerio.

 
Dar nėra komentarų