Bank of America pelnas didesnis nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-01-13 14:53 Komentarai: (0)
Bank of America bankas šiandien pirmasis tarp didžiųjų Amerikos ir viso pasaulio finansų institucijų pristatė savo praėjusio ketvirčio ir bendrus metinius veiklos rezultatus. Tiek banko pajamos, tiek pelnas ūgtelėjo, na o pastarasis dar ir viršijo lūkesčius. Tačiau prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos pinga: Bank of America 22.78 (-0.61%).

Per praėjusį ketvirtį minimo banko grynasis pelnas siekė 4,696 mlrd. dolerių arba keturiasdešimt centų akcijai. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, jo pelnas pakilo net keturiasdešimt trim procentais. Ketvirtį prieš tai grynasis pelnas siekė 4,955 mlrd. dolerių.

Analitikai prognozavo, jog Bank of America ketvirčio pelnas akcijai sieks vidutiniškai 38 centus.

Vieno iš didžiausių Amerikos bankų pajamos per paskutinį praėjusių metų ketvirtį siekė 19,99 mlrd. dolerių, kai laukta, jog jos bus kiek didesnė iš sudarys vidutiniškai 20.85 mlrd. dolerių. Ketvirtį prieš tai šio banko pajamos siekė 21,635 mlrd. dolerių, na o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, jos pakilo virš dviejų procentų.

Blogų paskolų dalis per ketvirtą praėjusių metų ketvirtį sudarė 774 mln. dolerių, kai ketvirtį prieš tai siekė 850 mln. dolerių, o prieš metus sudarė 810 mln. dolerių.

Bendrai per visus praėjusius metus Bank of America banko grynasis pelnas sudarė 17,906 mlrd. dolerių, o bendros pajamos siekė 83,701 mlrd. dolerių. Per 2015 metus pelnas sudarė 15,836 mlrd. dolerių, o pajamos - 82,965 mlrd. dolerių. Blogų paskolų dalis padidėjo nuo 3,161 iki 3,597 mlrd. dolerių.

Kaip teigiama banko pranešime, klientų aktyvumas bei išlaidų kontrolė leido pasiekti gerus veiklos rezultatus. Vadovybė prognozuoja, kad per šį ketvirtį ūgtelės pajamos iš palūkanų.

Nuo šių metų pradžios Bank of America akcijos pakilo apie keturis procentus, o per metus jų vertė pašoko virš penkiasdešimties procentų.


Bank of America akcijų kaina praėjusių metų lapkritį ištrūko iš itin ilgalaikio konsolidacinio kanalo pro jo viršutinę dalį. Tai itin pozityvus ženklas, tačiau artimiausiais mėnesiais galimas ir buvusio pasipriešinimo lygio patestavimas, bet jei vis dėl to jo nebus, tuomet prasidėjo naujas šio banko akcijų kainos augimo etapas.

 
Dar nėra komentarų