JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2017-01-10 14:50 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos blaškosi ties teigiamomis ir neigiamomis reikšmėmis – rodo permainingas rinkos dalyvių nuotaikas.



Vakar S&P 500 ir Dow Jones indeksai krito, tačiau Nasaq Composite indeksas pasiekė naujas rekordines aukštumas. Vis daugiau analitikų ir ekonomistų įžvelgia galimą korekciją JAV akcijų rinkoje, kadangi manoma, jog rinkos dalyviai pernelyg optimistiškai įvertino vykusių JAV prezidento rinkimų rezultatus. Donaldo Trumpo inauguracija vyks po 10 dienų ir visų žvilgsniai nukryps į naujojo prezidento veiksmus, kurie leis geriau įvertinti jo skelbtų pažadų įgyvendinimo tikimybę.

Kinijos CSI 300 indeksas šiandien krito po to, kai nuo metų pradžios buvo spėjęs pakilti apytiksliai 1,5%. Naujausi Kinijos infliacijos duomenys parodė, jog gamintojų kainų indeksas gruodžio mėn. pranoko lūkesčius, kadangi išaugo 5,5% (met./met.), tačiau vartotojų kainų indekso augimas praėjusį mėnesį sulėtėjo iki 2,1%.

Elektroninės prekybos parduotuvių valdytojos „Alibaba“ (BABA) pirmininkas Jackas Ma susitiko su naujuoju JAV prezidentu Donaldu Trumpu ir pažėrė planus per 5 m. į savo el. parduotuves pritraukti vieną milijoną JAV smulkiųjų verslininkų, kurie parduotų prekes Kinijos gyventojams. Tokie p. Ma veiksmai kiek nuramina investuotojus, kurie baiminosi, kad D. Trumpo kritika, susijusi su Kinijos vykdoma politika, gali neigiamai atsiliepti įmonės plėtros perspektyvoms. Be to, šiandien pasirodė naujienos, jog „Alibaba“ pateikė siūlymą už 2,6 mlrd. USD įsigyti fizinių parduotuvių valdytoją „Intime Retail Group“. Vakar „Alibaba“ akcijų kaina augo beveik 0,9%, o šiandien priešprekybinėje sesijoje kyla apie 0,7%.

Šiandien pasirodys sukurtų naujų darbo vietų, išsk. žemės ūkio sektorių, JAV duomenys, o rytoj lauksime šalies įmonėse laikomų naftos atsargų informacijos. Ketvirtadienį visų dėmesys nukryps į JAV centrinio banko vadovės Janet Yellen kalbą, o darbo savaitės pabaigoje bus paskelbti naujausi JAV mažmeninės prekybos, vartotojų pasitikėjimo ir infliacijos duomenys.

„Yahoo“ (YHOO) direktorė Marissa Mayer ir dar 5 valdybos nariai paliks valdybą po to, kai už 4,83 mlrd. USD bus parduota pagrindinė „Yahoo“ veikla telekomunikacijų bendrovei „Verizon Communications“ (VZ). Po sandorio „Yahoo“ bus pervadinta į „Altaba“ ir joje iš esmės liks tik reikšmingi „Alibaba“ (BABA) ir „Yahoo! Japan“ akcijų paketai. Tikėtina, kad naujajai įmonei bus pasirinktas kitas direktorius.

Kanados vaistų gamintoja „Valeant Pharmaceuticals“ (VRX) už 2,1 mlrd. USD parduos tam tikrus padalinius ir turtą, kad galėtų sumažinti turimas paskolas ir optimizuoti veiklą. „L’Oreal“ (OR) už tris grožio prekių ženklus sumokės 1,3 mlrd. USD, o „Valeant“ dukterinė bendrovė „Dendreon Pharmaceuticals“ už 820 mln. USD bus parduota „Sanpower Group“. Priešprekybinėje sesijoje „Valeant Pharmaceuticals“ akcijų kaina šoktelėjo į viršų daugiau nei 12%.

Po vakarykščio kritimo naftos kaina šiandien yra linkusi kilti ir „WTI“ tipo žaliavos barelis rinkoje kainuoja apie 52 USD. Aukso kaina šiandien taip pat yra linkusi kilti ir nuo metų pradžios tauriojo metalo kaina spėjo pakilti daugiau nei 3%. Euras JAV dolerio atžvilgiu stiprėja ir EUR/USD kursas svyruoja arti 1,0600 ribos.

 
Dar nėra komentarų