Europietiškos akcijos geriau už amerikietiškas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-01-10 01:25 Komentarai: (0)
Dabartinė ekonominė aplinka šiais metais prisidės prie įmonių pelnų augimo Europoje, ir tai tuo pačiu turėtų lemti, jog Senojo žemyno kompanijų akcijos bus labiau patrauklesnės už Amerikos bendrovių, tikina Goldman Sachs banko strategai.

„Mes manome, kad yra puikus derinys veiksmų, čia yra augimas, Europa labai atvira, na o Euro Stoxx 50 indeksą sudarančios kompanijos labiau atstovauja pasaulio augimui nei Amerikos bendrovių atveju“ - sakė minimo investicinio banko atstovas Francesco Garzarelli.

Jis pabrėžė, kad lūkesčiai dėl tolesnio euro silpnėjimo taip pat paskatins Europos įmonių pelnų augimą.

„Mes turime silpnėjančią valiutą, tad šis derinys atrodo gerai esant realiam augimui, spartesniam globaliam augimui, žemai infliacijai ir švelniai pinigų politikai“ - sakė Francesco Garzarelli.

Goldman Sachs atstovams nerūpi kalendorius, kuriame daug politinių įvykių Europoje, ar žemyne didėjanti parama populistinėms partijoms. Banko strategai mano, kad potenciali dešiniųjų vyriausybė Prancūzijoje gali sukelti gilių reformų Europoje seriją.

„Jei Prancūzija pakeis kursą ir taps labiau ryžtingesnė įgyvendinti ekonomines reformas, manau, kad tuomet tokios šalys kaip Italija, Portugalija ar Graikija bus priverstos atlikti tą patį“ - teigė Francesco Garzarelli.

Jo nuomone, toks politinis požiūris gali turėti teigiamą poveikį įmonių veiklos rezultatams.
 
Dar nėra komentarų