Verslo ir rinkų naujienos » JAV rinkų priešprekybinė apžvalga


Autorius: LHV bankas, Parašyta: 2017-01-09 15:59.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=24643


JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos yra linkusios kristi ir rodo blėstantį rinkos dalyvių optimizmą.




Praėjusios savaitės pabaigoje Dow Jones Industrial Average per plauką vos nepasiekė psichologiškai svarbios 20 000 punktų ribos, kai Nasdaq ir S&P 500 indeksai pasiekė naujas rekordines aukštumas. Visa tai rodo, kad investuotojai yra optimistiškai nusiteikę dėl prasidedančio įmonių ketvirtinių rezultatų skelbimo sezono.

Šiandien pasirodė naujienos, jog už apytiksliai 2,08 mlrd. USD „McDonald’s“ (MCD) sutiko parduoti Kinijos ir Honkongo restoranų tinklų valdytojų kontrolinius akcijų paketus konsorciumui, sudarytam iš bendrovių „Citic“ ir „Carlyle Group“. Sutarta, kad po šio sandorio per 5 metus bus atidaryta daugiau nei 1 500 restoranų Kinijoje ir Honkonge. „McDonald’s“ direktorius mano, kad šis sprendimas paskatins spartesnį augimą ir pagerins paslaugų kokybę šalyje. Priešprekybinėje sesijoje „McDonald's“ (MCD) akcijų kaina kyla 0,4%.

Europos akcijų indeksai nerodo vieningos krypties. Savaitgalį Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Theresa May pareiškė, kad šalis palieka ES, o pasitraukimo derybose bus siekiama atgauti imigracijos politikos ir įstatymų kūrimo kontrolę. Taip pat bus stengiamasi susitarti dėl geriausių sąlygų JK bendrovėms, kurios ketina prekiauti ES viduje. Oficialus Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš ES procesas turėtų būti inicijuotas kovo pabaigoje. Po tokių komentarų išaugo „kietojo“ Brexit tikimybė ir svaras euro atžvilgiu šiandien pigo apie 0,9%.

Šiandien reikšmingų JAV ekonominių rodiklių nebus skelbiama, tačiau sužinosime šalies vartotojų turimų paskolų pokytį. Rytoj ryte rinkos dalyvių dėmesį patrauks naujausi Kinijos infliacijos rodikliai, o vakare pasirodys darbo vietų JAV rodiklis. Ketvirtadienį lauksime JAV centrinio banko vadovės Janet Yellen kalbos, o penktadienį bus paskelbti naujausi JAV mažmeninės prekybos ir infliacijos duomenys.

Naujojo JAV prezidento grasinimai paskatino dar vieną automobilių gamintoją investuoti į automobilių gamybą JAV. „Fiat Chrysler“ (FCA) pranešė, jog investuos 1 mlrd. USD į trijų naujų „Jeep“ markės automobilių gamybą šalies ribose. Teigiama, jog įmonė pertvarkys gamyklas ir pasamdys 2 000 darbuotojų.

Naftos kaina šiandien ženkliai krenta ir vienas „WTI“ tipo žaliavos barelis kainuoja apie 53 USD, o „Brent“ tipo – apytiksliai 56 USD. Aukso kaina yra linkusi kilti, o euras JAV dolerio atžvilgiu švelniai stiprėja.