Verslo ir rinkų naujienos » Tai paskutinė bulių rinkos fazė


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-01-06 01:29.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=24629


Vieno iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P500 augimas dar gali tęstis didžiąją šių metų dalį, tačiau tai yra paskutinis ilgalaikės bulių rinkos etapas, o tai tuo pačiu reiškia, kad galime sulaukti didelių svyravimų, tikina UBS banko techninės analizės analitikai Michael Riesner ir Marc Muller.

Po to, kai 2009 metų kovą S&P500 indeksas pasiekė dugną, jo vertė pašoko tris kartus. Minimi analitikai mano, kad šiuo metu susiduriame su paskutine penktąją augimo banga, kurios kulminacija turėtų būti pasiekta per artimiausius 6 - 18 mėnesių.

Paprastai paskutiniosios bulių rinkos fazės metu didėja nepastovumas ir svyravimai, o atsižvelgiant į tai, kad investuotojų nuotaikos yra pernelyg buliškos arba optimistinės, o Amerikos kompanijų akcijos po pastaruosius du mėnesius buvusių augimų jau yra perpirktos, šios šalies akcijų rinka šį mėnesį gali patirti nuosmukį arba korekciją, na o po to dar kurį laiką vėl turėtų tęstis augimas, tikina UBS banko specialistai.

Jų nuomone, paskutinė augimo fazės metu S&P500 indeksas pakils iki 2400 - 2500 punktų. Po to, anot jų, mūsų laukia ilgalaikė korekcija ir žinoma minimo indekso vertės kritimas.

Neseniai atlikta Amerikos individualių investuotojų asociacijos apklausa parodė, kad respondentų procentas, kurie neutraliai pasisakė apie rinkos perspektyvas, smuktelėjo iki žemiausio lygio nuo pat 2014 metų. UBS banko analitikai mano, kad tai rodo, jog investuotojai itin teigiamai vertina 2017 metų perspektyvas, o toks itin buliškas nusiteikimas gali rinkai šiais metais sukelti problemų.