Verslo ir rinkų naujienos » JAV rinkų priešprekybinė apžvalga


Autorius: LHV bankas, Parašyta: 2016-12-30 15:22.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=24595


Artėjanti metų pabaiga sklaido korekcines nuotaikas ir JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos kyla.



Vakar akcijų indeksai tik švelniai sumenko, investuotojams vengiant imtis ryžtingų sprendimų prieš pat metų pabaigą. Šiandien bus paskutinė šių metų prekybos sesija akcijų rinkose, tačiau didesnio investuotojų aktyvumo nereikėtų tikėtis. Verta atkreipti dėmesį į tai, jog pirmadienį JAV akcijų rinkos bus uždarytos ir prekyba prasidės tik antradienį.

Azijoje dauguma akcijų indeksų kilo. Kinijos valdžia paskelbė apie planus mažinti apribojimus užsieniečiams investuoti į šalies bankus, draudimo bendroves, vertybinių popierių bei kredito reitingavimo įmones. Nors išsamios informacijos nebuvo pateikta, tačiau užsiminta, jog ketinama taip pat gerinti sąlygas investicijoms į pramonės ir skalūnų naftos bei dujų gavybos sektorius. Po šių naujienų CSI 300 indeksas šiandien kilo apie 0,4%.

Europos akcijų rinkose šiandien vyrauja daugiau korekcinės nuotaikos. Ryte ženkliai susvyravo euras JAV dolerio atžvilgiu. Manoma, jog dėl mažo likvidumo rinkoje ir daug iš anksto įvestų pavedimų bei kompiuterinių algoritmų buvo sparčiai sureaguota į EUR/USD kurso pasiektą 1,05 lygį. Trumpam EUR/USD kursas buvo pašokęs iki apytiksliai 1,065, tačiau šiuo metu jis svyruoja ties 1,0550.

Vakar JAV prezidentas Barakas Obama įsakė 35-iems Rusijos pareigūnams palikti šalį, kadangi jie įtariami šnipinėjimu, ir buvo įvestos sankcijos Rusijos žvalgybos agentūroms, kurios siejamos su kibernetinėmis atakomis JAV prezidento rinkimų metų. Rusijos valdžia neigia JAV kaltinimus ir pažadėjo imtis atitinkamų veiksmų. Rusijos užsienio reikalų ministras pasiūlė įsakyti 35-iems JAV pareigūnams palikti šalį, tačiau V. Putinas tokį pasiūlymą atmetė.

Šiandien sužinosime šio mėnesio Čikagos pramonės indekso reikšmę. Savaitgalį pasirodys naujausi Kinijos pramonės ir paslaugų sektorių pirkimų vadybininkų indeksai. Kitos savaitės pradžioje JAV, Londono ir Japonijos akcijų biržos dėl išeiginių bus uždarytos. Antradienį lauksime ISM rengiamo JAV gamybos pramonės pirkimų vadybininkų indekso, o savaitės viduryje visų dėmesys nukryps į paskutinio Fed susitikimo protokolą. Kitos savaitės antroje dalyje didžiausio dėmesio sulauks svarbūs JAV darbo rinkos rodikliai.

WTI tipo naftos kaina ir toliau svyruoja ties 54 USD už barelį. Aukso kaina švelniai kyla, o euras JAV dolerio atžvilgiu stiprėja, nepaisant ryte vykusių ženklių svyravimų.