Venesuela sumažins naftos gavybą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-12-28 13:41 Komentarai: (0)
Venesuela, kuri yra didžiausia naftos išgavėja Pietų Amerikoje, paskelbė apie šio energijos ištekliaus gavybos nuo kitų metų sausio pradžios mažinimą, pranešė naujienų agentūra Reuters.

Nuo Naujų metų, remiantis bendru susitarimu tarp OPEC narių ir nepriklausomų „juodojo aukso” išgavėjų, Venesuela naftos gavybą sumažins 95 tūkstančiais barelių per dieną.

2017 metų sausio 1 diena bus pirmoji kai pradės galioti minimos žaliavos išgavėjų susitarimas. Bendrai naftos gavyba turėtų sumažėti beveik 1,8 milijonais barelių per dieną.

Venesuela - tai OPEC narė, kuri jau seniai išsako savo karingą nuomonę naftos kainų atžvilgiu, nes ši šalis yra viena iš tų, kuri labiausiai nukentėjo nuo 2014 metų vidurio pastebimai kritus minimos žaliavos kainoms. Ši Pietų Amerikos šalis iš esmės bankrutavo, nes jos ekonomika labai stipriai priklausoma nuo pajamų iš naftos eksporto.

Venesuela šiuo metu per dieną išgauna 2,4 mln. barelių naftos ir kondensato.

Šios šalies prezidentas Nicolas Maduro paskelbė, kad netrukus su savo delegacija išvyks į šalis, kurios išgauna naftą, siekiant jas paskatinti prisidėti prie OPEC atstovų susitarimo sumažinti šios žaliavos gavybą.

„Siūlau naują sistemą, naują formulę, kuri pagerins padėtį rinkoje ir padės tvariai stabilizuoti naftos kainas” - sakė Nicolas Maduro bei paaiškino, jog taip siekia bent dešimčiai metų užtikrinti stabilias naftos kainas, kurios būtų realios ir sąžiningos.
 
Dar nėra komentarų