JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2016-12-27 15:26 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos yra linkusios kilti, tačiau rinkose vis dar jaučiama sulėtėjusi prekyba.


Praėjusios savaitės pabaigoje JAV akcijų indeksai švelniai kilo. Tikėtina, kad menkas investuotojų aktyvumas išliks iki kitos savaitės, kai pamažu po švenčių grįš rinkos dalyviai. Verta pabrėžti, kad šiandien yra paskutinė diena, kai pardavus akcijas JAV biržoje, atsikaitymas (T+3) įvyks dar šiais metais.

Azijos rinkose šiandien akcijų indeksai nusidažė raudona spalva. Praėjusios savaitės pabaigoje Kinijos prezidentas Xi Jinping užsiminė, jog nėra prisirišęs prie nustatyto 6,5% šalies ekonomikos augimo tikslo dėl augančių skolų ir netikrumo, susijusio su D. Trumpo pergale JAV prezidento rinkimuose. Kinijos CSI 300 indekso kritimą kiek mažino Transporto ministerijos pranešimas, kad kitais metais skirs 1,7 trln. Kinijos juanių (~259 mlrd. USD) greitkelių statybai ir vandens tiekimo projektams.

Europoje akcijų indeksai švelniai kyla, tačiau Londono akcijų biržoje dėl išeiginių prekyba nevykdoma. Šiandien bus paskelbtas Conference Board rengiamas JAV vartotojų pasitikėjimo indeksas, o rytoj pasirodys sutartų parduoti namų JAV duomenys. Ketvirtadienį bus paskelbta naujausia JAV darbo rinkos ir naftos atsargų informacija, o savaitės pabaigoje nuotaikas gali paveikti Čikagos pramonės indeksas.

WTI tipo naftos kaina yra linkusi kilti, investuotojams nekantriai laukiant kitų metų pradžios, kadangi OPEC ir kelios kitos žaliavą išgaunančios valstybės turėtų pradėti įgyvendinti naftos gavybos mažinimo susitarimą. Aukso kaina kyla ir šiuo metu viena Trojos uncija kainuoja apie 1143 USD, o euras JAV dolerio atžvilgiu nežymiai silpnėja.

 
Dar nėra komentarų