B.Gross: augimas paremtas klaidingais lūkesčiais

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-12-02 13:13 Komentarai: (0)
Obligacijų rinkos žinovas Bill Gross mano, kad augimas akcijų rinkose yra paremtas klaidingais lūkesčiais susijusiais su ekonomikos atsigavimu, kurį turėtų lemti Donald Trump administracijos veiksmai.

Investuotojai klysta vertindami, jog planuojamas mokesčių mažinimas, išlaidos infrastruktūrai bei reguliavimo panaikinimas paskatins tvarų ekonomikos augimo paspartėjimą, tikina Janus Global Unconstrained Bond Fund fondo valdytojas.

Jo nuomone, paskelbtų priemonių nauda gali būti tik laikina. Bill Gross atkreipia dėmesį, kad būsimas ekonomikos augimas yra produktyvumo funkcija, kuris pastaraisiais metais neauga, ir yra mažai požymių, kad tai pasikeistų.

„Stiprus doleris ir tolesnės struktūrinės kliūtys, įskaitant prastėjančią demografiją, prekybos politikos deglobalizaciją ir beveik visose šalyse blogėjantis skolos santykis su bendruoju vidaus produktu esant vis didesnėm palūkanom sumažins našumo augimą iki maždaug vieno procento per metus, todėl realus bendrojo vidaus produkto augimas sieks tik du procentus“ - tikina minimas specialistas.

Amerikos akcijų rinkoje tęsiasi augimas, kurį lemia lūkesčiai dėl naujojo prezidento būsimų veiksmų susijusių su ekspansinės fiskalinės politikos vykdymu. Vienas iš pagrindinių indeksų Dow Jones per paskutines šešioliką prekybos sesijų paaugo tryliką kartų. Tuo pačiu pinga šios šalies valstybinės obligacijos. Dešimties metų trukmės Amerikos valstybinių obligacijų pajamingumas pakilo labiausiai nuo pat 2009 metų.

Bill Gross prognozuoja, kad dar šį mėnesį Amerikos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas gali paaugti iki 2,5 procento, kai šiuo metu jis siekia 2,438 procento.

Jo nuomone, investuotojai dabar turėtų turėti grynųjų arba jų alternatyvą, o obligacijas reikėtų turėti tik tas, kurių trukmė mažesnė nei dešimt metų, kas leistų daugiau uždirbti kai didėja pajamingumas.
 
Dar nėra komentarų