Rytinė finansų rinkų apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Swedbank Data: 2016-12-02 10:32 Komentarai: (0)
Ketvirtadienio sesijos metu Europos akcijų indeksai nusidažė raudonai. Vokietijos DAX traukėsi -1,0 proc., Britanijos -0,45 proc., o Europe Stoxx 600 -0,33 proc. Pakilęs obligacijų pajamingumas daugiausia žalos pridarė vartojimo prekių gamintojų sektoriui, kuris dėl sumažėjusio jį sudarančių akcijų pajamingumo krito daugiau nei -2,2 proc.

Ženklesnius kilimus Europoje rodė energetikų sektorius, kuris sekdamas kylančias naftos kainas stiebėsi +1,81 proc. Vakarykštės sesijos metu Brent rūšies naftos kaina buvo pasiekusi 53,94 JAV dolerių ribą ir taip pademonstravo nuo pernai metų rugpjūčio nematytą lygį. Šiandien kaina nežymiai koreguojasi, 09:54 val. už vieną barelį mokant 53,27 JAV dolerius (-1,24 proc.). Amerikoje Dow Jones indeksas kilo +0,36 proc., o S&P 500 traukėsi 0,35 proc. Pastarojo indekso sudėtyje didžiausią teigiamą pokytį rodė finansų sektorius, kilęs +1,66 proc., o labiausiai raudonavo informacinių technologijų sektorius, kurio vertė krito -2,29 proc. Technologijų milžinė „Apple Inc.“ (-0,95 proc.) vakar rinkoje paskelbė apie pradėjusius trauktis Iphone 7 užsakymus iš platintojų. Azijos investuotojai šiandien ryte buvo pesimistiškai nusiteikę, Japonijos NIKKEI 225 indeksui traukiantis -0,47 proc., o Kinijos CSI 300 -1,01 proc.

Vakar buvo paskelbta apie susitraukusį Euro Zonos nedarbo lygį, kuris spalio mėnesį kirto nuo 10 iki 9,8 proc, nors analitikai pokyčio nesitikėjo. Tuo tarpu Amerikoje daugiau nei tikėtasi kilo naujų darbo paraiškų skaičius. Praeitą savaitę jis siekė 268 tūkst., t.y. padidėjo 17 tūkst., lyginant su prieš tai buvusia savaite, nors buvo tikimasi tik 2 tūkst. paraiškų skaičiaus augimo. Šiandien Amerikos darbo rinkos duomenis papildys lapkričio mėnesio nedarbo lygio rodikliai, analitikams prognozuojant, kad lyginant su spaliu jie išliks nepakitę ir sudarys 4,9 proc. Tuo tarpu Europoje svarbesnių makroekonominių rodiklių nebus skelbiama, todėl tikėtina, kad investuotojai jautriai reaguos į kiekvieną sekmadienį Italijoje vyksiantį referendumu naujieną.

Valiutų rinkos

EUR/USD valiutų poroje, euras antrą sesiją demonstruoja aiškią judėjimo kryptį aukštyn. Šiandien ryte, 09:56 už vieną eurą buvo mokama 1,0672 JAV doleriai, o nuo prekybos atidarymo kaina jau buvo pakilusi +0,44 proc. ir siekė prieš dvi savaites fiksuotą lygį.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Ketvirtadienis Baltijos akcijų rinkose pasižymėjo aktyvumu, per visas tris rinkas investuotojams sugeneruojant 977 tūkst. Eur. Talino ir Vilniaus akcijų indeksai kilo atitinkamai +0,63 proc. ir +0,30 proc., o Rygos indeksas krito -0,32 proc. Kaip įprasta, aktyviausiai prekiauta Estijos flagmanų pozicijose – „Tallink Group“ (+0,23 proc.), „Silvano Fashion Group“ (+0,74 proc.) ir „Olympic Group Entertainment“ (+0,56 proc.), šių pozicijų kainai neženkliai kylant, o bendrai apyvartai viršijant pusę visos sesijos apyvartos. Latvijos indekso kritimui didžiausią įtaką darė „Olainfarm“ akcijos rinkos vertės smukimas -3,15 proc. Kompanija vakar pranešė, per 9 šių metų mėnesius pardavimai augo 9 proc. lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, tačiau per tą patį laikotarpį pelnas krito -36 proc.
 
Dar nėra komentarų