Pirmą kartą per 8 metus OPEC sutarė mažinti naftos gavybą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2016-12-01 10:32 Komentarai: (0)
Po vakarykščio susitarimo, šįryt naftos kainų augimas tęsiasi – Brent tipo naftos vertė laikosi aukščiau 52 JAV dolerių už barelį ribos. Nepaisant šio daugiau nei 12 proc. kainos šuolio, Vakarų Europos ir JAV akcijų rinkose indeksų vertės liko beveik nepakitusios.

Naujai paskirtasis Iždo sekretorius David Mnuchin pareiškė, kad JAV turėtų tikėtis „didžiausio mokesčių mažinimo nuo pat Reigano laikų“ ir užsiminė apie planus ilginti JAV valstybės skolos terminą išleidžiant itin ilgo laikotarpio (50 -100 metų) skolos vertybinius popierius. Negana to, jis išreiškė pasitikėjimą dabartine FED vadove J. Yellen teigdamas, kad jis savo poste turėtų pasilikti iki kadencijos pabaigos (2018 m. vasario). Tai investuotojams suteikė nusiraminimo, kad artimiausiu metu bent jau centrinio banko aplinkoje rimtesnių netikėtų pokyčių nebus.

Rinkos ruošiasi savaitgalį įvyksiančiam referendumui Italijoje. Investuotojams lūkuriuojant, aktyvumas Vakarų Europos rinkose šiandien ir rytoj bus mažesnis nei įprastai. Akcijų indeksų vertės turėtų kisti tik nežymiai, o pagrindinės EUR/USD valiutų poros santykis laikysis ties 1.06 riba.

Paskutinę rudens dieną prekyba Baltijos biržose pasižymėjo aktyvumu ir naujienų gausa. Per tris Baltijos biržas akcijų perleista už 1,445 mln Eur. Bendras OMXB indeksas smuktelėjo 0,07 proc. Vakar per dvidešimt įmonių skelbė tarpinius rezultatus.

Aktyviausiai prekiauta „Silvano Fashion Group“ akcijomis, kurių perleista už 520 tūkts. Eur. Akcijų kaina kilo 2,26 proc.

„Vilkyškių pieninė“ po solidaus antradienio kilimo (4,46 proc.), vakar koregavosi 2,99 proc.
„Linas Agro Group“ pelnas per pirmąjį š.m. finansinį ketvirtį, lyginant su praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu, kilo 28,3 proc. ir sudarė 4,44 mln. Eur. Akcijų kaina į šias naujienas sureagavo kildama 1,57 proc. Akcijų perleista už 14,5 tūkst. Eur.

Jau po prekybos sesijos „Pieno žvaigždės“ paskelbė, kad per 9 š.m. mėnesius pajamų gavo 112,4 mln. Eur, o grynasis pelnas buvo 0,46 mln. Eur, tai atitinkamai apie 10 proc. ir 48 proc. mažiau nei atitinkamą praeitų metų laikotarpį.
 
Dar nėra komentarų