Artėja momentas, kai Volstritas sumokės už euforiją

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-11-29 01:42 Komentarai: (0)
Nors Niujorko vertybinių popierių birža pozityviai sureagavo į Donald Trump pergalę, tačiau šis optimizmas gali sukelti pagirias, įspėja Oppenheimer Funds aktyvų valdytojas Krishna Memani.

Po to, kai Donald Trump laimėjo Amerikos prezidento rinkimus, S&P500 indeksas dėl lūkesčių susijusių su fiskalinės politikos švelninimu ir kitais politikos pokyčiais, pakilo trim procentais.

Tačiau pasak pagrindinio Oppenheimer Funds aktyvų valdytojo, rizika susijusi su investavimu į Niujorko biržoje kotiruojamas bendrovių akcijas auga. Pasak jo, pagrindinės grėsmės - tai didėjančių palūkanų perspektyva bei stiprus doleris.

„Rizika, jog reikės susimokėti sąskaitą, smarkiai išaugo. Rinką į viršų stumia viltis, jog infliacijos sulėtėjimas eina į pabaigą, ko investuotojai ilgai laukė“ - sakė Krishna Memani.

Nors investuotojai tikisi, kad fiskalinė stimuliacija padidins įmonių pelnus, tačiau tarifų pakėlimas gali slopinti prekybą, tikina jis. Palūkanų padidinimas gali būti itin negatyvus, nes būtent palūkanų mažėjimas ir krentantis obligacijų pajamingumas skatino investuoti į akcijas.

Tuo tarpu sustiprėjęs doleris sumažins tų korporacijų pelnus, kurios didelę dalį pajamų generuoja užsienyje. Pasak Krishna Memani, ilgalaikėje perspektyvoje Amerikos ekonomikai gali grėsti sąstingis, kuris gali būti panašus į tą, kurį patiria Japonija.

„Mes ne Japonija, bet ar ja galime būti po 10 - 20 metų? - galbūt“ - reziumavo Oppenheimer Funds, kuri valdo 200 mlrd. dolerių vertės aktyvus, specialistas.
 
Dar nėra komentarų