Deutsche Bank veikla pelninga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-10-27 12:51 Komentarai: (0)
Didžiausias Vokietijos ir vienas iš didžiausių Europoje bankų Deutsche Bank, kuris ir toliau aktyviai pertvarko savo veiklą ir atsisako kai kurių sričių bei atleidžia darbuotojus, kad taip sumažintų išlaidas, pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Paaiškėjo, jog šio banko veikla buvo pelninga, kai analitikai prognozavo nuostolį. Šiandieninės prekybos metu jo akcijos brangsta: Deutsche Bank 13,28 (0,93%).

Per trečią šių metų ketvirtį minimam bankui pavyko uždirbti 278 milijonus eurų grynojo pelno, kai prieš metus dėl vienkartinio pobūdžio išlaidų jo veikla buvo nuostolinga, t.y. grynasis nuostolis siekė net 6,024 mlrd. eurų.

Analitikai prognozavo, jog Deutsche Bank per trečia šių metų ketvirtį patirs nuostolį, kuris sudarys vidutiniškai 394 milijonus eurų. Kaip teigiama, prie teigiamo rezultato prisidėjo tai, kad sumažėjo teisinio pobūdžio išlaidos.

Vokietijos banko grynosios pajamos per minimą laikotarpį paaugo nuo 7,33 iki 7,493 mlrd. eurų, tuo tarpu blogų paskolų dalis ūgtelėjo nuo 207 iki 327 mln. eurų.

Bendrai po pirmų devynių šių metų mėnesių Deutsche Bank banko grynasis pelnas sudaro 534 mln. eurų, kai prieš metus per tą patį laikotarpį buvo patirtas 4,647 mlrd. eurų grynasis nuostolis.

Grynosios pajamos per tą patį laikotarpį krito 14,7 procento iki 22,946 mlrd. eurų, o blogų paskolų dalis paaugo 55 procentais iki 891 mln. eurų.

Nuo šių metų pradžios Deutsche Bank rinkos vertė sumažėjo keturiasdešimt dviem procentais, o per pastaruosius vienerius metus krito 48,4 procento. Palyginimui, Commerzbank akcijų kaina atitinkamai krito 35,2 ir 37,8 procento.


Deutsche Bank akcijų kursas bando ištrūkti iš nuosmukio kanalo, kuris tęsėsi nuo pat praėjusių metų rugpjūčio. Vien per šį mėnesį šio banko akcijos jau pabrango apie šešiolika procentų, kai mėnesį prieš tai atpigo virš dvylikos procentų. Jei šis bandymas bus sėkmingas, korekcija gali užsitęsti ilgiau ir tuo pačiu banko akcijų kursas gali atšokti aukščiau.

 
Dar nėra komentarų