M.Mobius tikisi, jog auksas brangs

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-10-24 15:18 Komentarai: (0)
Iki kitų metų pabaigos auksas gali pabrangti dar penkiolika procentų, nes Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovai pasirinks lėčiau didinti palūkanų normą, na o doleris pastebimai nepabrangs, tikina Templeton Emerging Markets Group vadovas Mark Mobius.

„Fed palūkanų normą padidins tik šiek tiek, be jokių kraštutinumų, ir nėra jokių garantijų, kad padidinimas atgrasys žmones. Daug kas priklauso nuo realių palūkanų“ - sakė jis.

Nuo šių metų pradžios auksas jau pabrango beveik penktadaliu, o vienu metu jo kaina buvo ūgtelėjusi ir dar labiau. Šio metalo brangimą lėmė nerimas dėl pasaulio ekonomikos būklės ir perspektyvų, itin švelni Centrinių bankų vykdoma monetarinė politika bei neapibrėžtumas, kurį sukėlė Brexit.

„Amerikos doleris nėra toks stiprus, o gali susilpnėti. Jei to sulauksime, auksas pabrangs“ - pareiškė Templeton Emerging Markets Group vadovas Mark Mobius.

Šiandien po pietų už Trojos unciją aukso buvo mokama po 1264.65 dolerius, arba 0,19 procento mažiau nei penktadienį. Praėjusią savaitę vykusios Londono tauriųjų metalų rinkos asociacijos konferencijos dalyviai prognozuoja, kad po dvylikos mėnesių aukso kaina rinkoje sieks 1347,4 dolerius už unciją.
 
Dar nėra komentarų