JAV doleris toliau brangsta dėl skirtingų pinigų politikos perspektyvų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2016-10-24 10:20 Komentarai: (0)
Akcijų indeksai neranda krypties, JAV doleris toliau brangsta. Šįryt JAV valiutos vertė euro atžvilgiu kyla jau penktą prekybos sesiją iš eilės. Dolerio stiprėjimą lemia skirtingos pinigų politikos perspektyvos JAV ir eurozonoje – dabartinės tendencijos rodo, kad ECB ir toliau išlaikys žemų palūkanų normų aplinką, o iš FED pinigų politikos sugriežtinimo tikimasi jau š. m. gruodžio mėn. susitikime.

Šįryt 9 val. Lietuvos laiku vienas euras kainavo 1,0877 dolerio. JAV ir Europos akcijų indeksai penktadienį kito nedaug (JAV „S&P 500“ -0,01 proc. ir „Dow Jones“ -0,09 proc., Vokietijos DAX +0,09, Prancūzijos „CAC 40“ -0,09 proc.) Azijos biržos šįryt šiek tiek kyla (Japonijos NIKKEI +0,21 proc., Honkongo „Hang Seng“ +0,42 procento). Augimu išsiskiria Kinijos „Shanghai Composite“ – investuotojai tikisi, kad bus didinamos biudžeto išlaidos ir įgyvendinama valstybės valdomų įmonių reforma. Šiandien laukiama preliminarių spalio mėn. pramonės produkcijos duomenų JAV ir eurozonoje.

Irakas nenori mažinti naftos gavybos. Vakar antros pagal išgaunamos žaliavos kiekį OPEC narės naftos ministras pareiškė, kad Irakui turėtų būti taikoma išimtis dėl naftos gavybos mažinimo. Šį pageidavimą Irakas motyvuoja vykstančiu kariniu konfliktu su islamistais. „Brent“ rūšies naftos kaina šįryt smuktelėjo 0,42 proc. iki 51,56 JAV dolerio už barelį.

Investuotojai teigiamai įvertino „TEO LT“ ketvirčio rezultatus – penktadienį bendrovės akcijų kaina kilo 1,76 proc., sudaryta sandorių už 38,4 tūkst. eurų. Didžiausia apyvarta pasižymėjo prekyba rytoj rezultatus skelbsiančios „Olympic Entertainment Group“ akcijomis – jų perleista už 82,6 tūkst. eurų, kaina nekito. „Klaipėdos naftos“ akcijos pabrango 2,08 proc. po to, kai bendrovė paskelbė, kad su „Belaruskaja neftenaja kampanija“ pasirašyta 3 metų sutartis dėl naftos produktų krovos.
 
Dar nėra komentarų