Investuotojai turi daugiausiai grynųjų nuo pat 2001 metų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-10-20 17:56 Komentarai: (0)
Baimė dėl galimų problemų obligacijų rinkoje, globalizacijos žlugimo ir krizės Europos sąjungoje lėmė, jog investuotojai šį mėnesį turi savo investiciniuose portfeliuose daugiausiai grynųjų nuo pat 2001 metų lapkričio, t.y. netrukus po to, kai rugsėjį buvo surengtas teroristinis išpuolis.

Spalį aktyvų valdytojų portfeliuose net 5,8 procento sudarė neinvestuoti pinigai, t.y. grynieji. Mėnesį prieš tai ši dalis siekė 5,5 procento. Investuotojai neturėjo daugiau grynųjų nei euro zonos šalių skolų krizės metu, nei politinės sumaišties Amerikoje, kurią sukėlė ginčas dėl šalies skolos metu, atkreipia dėmesį Bank of America analitikai.

„Grynųjų pinigų lygis šį mėnesį rodo, kad investuotojai yra atsargūs, jie bijo dėl galimo Europos sąjungos iširimo, dėl problemų obligacijų rinkoje bei kad prezidento rinkimuose laimės respublikonų kandidatas“ - rašoma banko, kurio pagrindinis investavimo strategas yra Michael Hartnett, pranešime.

Jo nuomone, didelė dalis grynųjų pinigų portfeliuose gali būti ralio akcijų rinkoje pranašai.

„Kai vidutinė pinigų dalis portfeliuose pakyla virš 4,5 procento, tai generuoja pirkimo signalą akcijų rinkoje. Kai ši dalis nukrenta žemiau 3,5 procento, tai yra pardavimo signalas“ - tikina Bank of America banko analitikai.

Per tris mėnesius po išpuolių 2001 metais ir Brexit referendumo S&P500 indeksas paaugo atitinkamai 4,1 ir 2,4 procento.

Bank of America banko analitikai tikina, kad labiau aiškesnė situacija Amerikoje ir Europoje, signalai, jog gerėja įmonių veiklos rezultatai bei tvarkinga korekcija obligacijų rinkoje gali pasaulio akcijų rinkoms suteikti augimo postūmį.
 
Dar nėra komentarų