Suomijos ir Danijos obligacijų pajamingumas irgi neigiamas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-09-27 15:59 Komentarai: (0)
Suomija ir Danija prisijungė prie kitų trijų Europos šalių, kurių dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas yra neigiamas. Tai reiškia, kad investuotojai patys primoka už skolinimą šioms šalims.

Iki šiol tarp euro zonos šalių valstybinėmis obligacijomis, kurių pajamingumas neigiamas, t.y. už kurias mokamos neigiamos palūkanos, pasižymėjo Vokietija ir Olandija. Be to, Šveicarijos ir Japonijos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas šiuo metu rinkoje taip pat yra neigiamas.

Tiesa, pastarosiomis dienomis kai kurių euro zonos šalių valstybinių skolos vertybinių popierių pajamingumas dėl nerimo susijusio su Senojo žemyno finansų sektoriaus būkle ūgtelėjo.

Šiandien Suomijos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas rinkoje smuktelėjo iki neigiamos 0,011 procento reikšmės, o vienu metu buvo nukritęs ir dar žemiau, t.y. iki 0,029 procento. Danijos tos pačios trukmės obligacijų pajamingumas krito iki neigiamo 0,027 procento lygio, nors vienu metu buvo smuktelėjęs ir dar labiau, t.y. iki 0,045 procento.

Vokietijos dešimties metų trukmės valstybinių skolos vertybinių popierių neigiamas pajamingumas šiandien smuktelėjo nuo 0,11 iki 0,134 procento, Šveicarijos krito nuo 0,503 iki 0,518 procento, Olandijos - nuo teigiamų 0,001 procentų iki neigiamo 0,016 procento lygio. Tuo tarpu Japonijos dešimties metų trukmės obligacijų neigiamas pajamingumas smuktelėjo nuo 0,06 iki 0,073 procento.

Dar šių metų pradžioje Suomijos minimos trukmės valstybinių skolos vertybinių popierių pajamingumas buvo teigiamas ir siekė 0,866 procento, o Danijos sudarė 0,909 procento.
 
Dar nėra komentarų