Naftos perteklius iki 2017 metų pabaigos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-09-27 14:13 Komentarai: (0)
Pasaulinė naftos gavyba iki kitų metų pabaigos vis dar bus didesnė už bendrą šios žaliavos paklausą, tikina Tarptautinės energetikos agentūros vykdantysis vadovas Fatih Birol.

Jis prognozuoja, kad iki 2017 metų pabaigos minimos žaliavos rinkoje bus neatitikimas tarp pasiūlos ir paklausos. Žinoma, taip bus tik tuo atveju jeigu nesulauksime kažkokių reikšmingų intervencijų naftos rinkoje.

„Naftos paklausa auga lėčiau nei tikėtasi, ir taip yra nepaisant santykinai pigios žaliavos“ - teigė Fatih Birol.

Tarptautinės energetikos agentūra, kuri pataria pramoninėms šalims energetikos politikos srityje, dėl sulėtėjimo Kinijoje ir Indijoje sumažino savo anksčiau skelbtas naftos suvartojimo prognozes 2016 ir 2017 metais.

Minimos agentūros atstovai tikisi, kad per šiuos metus naftos paklausa paaugs 1,3 milijonais barelių per dieną, kai per 2015 metus prieaugis siekė 1,6 milijonus barelių per dieną. Kitais metais naftos paklausos augimo tempas sulėtės iki 1,2 milijonų barelių per dieną.

Šiandien apie pietus rinkoje už barelį Brent rūšies žaliavinės naftos buvo mokama po 46,62 dolerius, arba 1,5 procento mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Tuo tarpu už barelį WTI rūšies žaliavinės naftos mokėta po 45,29 dolerius, arba 1,4 procento mažiau.

Nuo metų pradžios Brent nafta pabrango 25,3 procento, o WTI - dvidešimt dviem procentais.
 
Dar nėra komentarų