To nebuvo penkiolika metų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-09-27 12:57 Komentarai: (0)
Pasaulio prekybos organizacija įspėja, kad pirmą kartą per penkiolika metų pasaulinės prekybos augimo tempas šiais metais bus mažesnis už globalaus bendrojo vidaus produkto augimą, skelbia The Financial Times.

Minimos organizacijos atstovai sumažino pasaulinės prekybos augimo prognozę iki 1,7 procento. Prieš tai buvo prognozuojama, kad per šiuos metus pasaulinė prekyba ūgtelės 2,8 procento. Tuo tarpu per 2016 metus globali ekonomika arba bendrasis vidaus produktas turėtų paaugti 2,2 procento.

Paskutinį kart prieš tai 2001 metais pasaulinės prekybos augimo tempas buvo mažesnis už bendrojo vidaus produkto prieaugį. Šiais metais globali prekyba paaugs lėčiausiai nuo pat 2009 metų.

Pasaulio prekybos organizacijos specialistai taip pat sumažino ir kitų metų globalios prekybos augimo prognozę. Per 2017 metus pasaulio prekybos apimtys turėtų ūgtelėti 1,8 - 3,1 procento, kai anksčiau prognozuota, jog prieaugis sudarys 3,6 procento.

Pasaulio prekybos organizacijos generalinis direktorius Roberto Azevedo mano, kad atnaujintas prognozes reikėtų vertinti kaip „pažadinimą“. Jo nuomone, tai gali neraminti stiprėjančių antiglobalistinių nuotaikų kontekste.
 
Dar nėra komentarų