Esant spekuliacijoms Japonija atliks intervencijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-09-22 16:20 Komentarai: (0)
Aukšto rango Japonijos pareigūnas pareiškė, kad šalies finansų institucijos atidžiai stebi situaciją valiutų rinkoje, ypač atsižvelgiant į galimas spekuliacijas ir imsis veiksmų, jei bus būtina.

Japonijos Finansų ministro pavaduotojas Masatsugu Asakawa atsakingas už tarptautinius reikalus teigė, jog jį neramina tai, jog susiduriame su nervingais judesiais valiutų rinkoje.

Kalbėdamas susitikime, kurį kartu suorganizavo Finansų ministerija, Finansinių paslaugų agentūra ir Japonijos bankas, Masatsugu Asakawa pabrėžė, kad tuo atveju jei ir toliau bus stebimi spekuliaciniai veiksmai, bus imtasi atsakomųjų veiksmų, kurių mastas priklausys nuo esamo reiškinio dydžio.

Jis pridūrė, kad priežiūros institucijų atstovai atidžiau nei įprastai stebės valiutų rinką vakaro valandomis.

Šiandien artėjant vakarui valiutų rinkoje už vieną dolerį buvo mokama po 100.573 jenas, arba 0,14 procento daugiau nei vakar, tuo tarpu mūsų valiuta Japonijos valiutos atžvilgiu buvo pabrangusi 0,58 procento iki 113.053 jenų už vieną eurą.

Nuo metų pradžios doleris jenos atžvilgiu atpigo 16,3 procento, o euras - 13,4 procento. Per pastaruosius vienerius metus jų vertės Japonijos valiutos atžvilgiu atitinkamai smuko 16,2 procento bei 15,4 procento.
 
Dar nėra komentarų