Rekordinė naftos gavyba Rusijoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-09-21 18:39 Komentarai: (2)
Prieš OPEC naftos kartelio šalių narių susitikimą, kuris įvyks kitą savaitę, Rusijoje šio energijos ištekliaus gavybą šoktelėjo iki naujo absoliučiai rekordinio lygio. Minėtame susitikime dalyvaus ir Rusijos atstovai.

Iki šiol naftos gavyba rugsėjį Rusijoje sudarė 11,09 milijonus barelių per dieną ir tuo pačiu tai buvo didžiausias mėnesinis vidurkis nuo pat Sovietų Sąjungos laikų. Tuo tarpu remiantis Rusijos Energetikos ministerijos duomenimis, antradienį gavyba šalyje jau ūgtelėjo iki 11,18 milijonų barelių per dieną.

Rugsėjo 28 dieną Rusijos atstovai Alžyre susitiks su OPEC organizacijos nariais. Susitikimo metu kaip įprasta bus aptartas naftos gavybos klausimas ir galimas šios gavybos užšaldymas.

Šio mėnesio pradžioje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas teigė esantis įsitikinęs, jog naftos išgavėjai gali įveikti juos skiriančius skirtumus, kurie neleido pasiekti susitarimą dėl gavybos įšaldymo balandžio mėnesio susitikimo metu.

Šiandien artėjant vakarui nafta rinkoje brangsta. Už barelį Brent rūšies žaliavinės naftos mokėta po 46,76 dolerius, arba beveik dviem procentais daugiau nei vakar, na o barelis WTI rūšies žaliavinės naftos buvo pabrangęs 2,5 procento iki 45,13 dolerių už barelį.

Nuo metų pradžios Brent nafta pabrango ketvirtadaliu, o WTI - 22 procentais. Per pastaruosius vienerius metus jų kainos atitinkamai krito keturiais procentais bei virš trijų procentų.
 
1.   Parašė Klaustukas   2016-09-22 06:20  

Pažiūrėjau, kuras, Lietuvoje, pabrango?
Gal žinote, kodėl, nes prie tokios naftos kainos jo vertė, pavasarį, buvo mažesnė?

 
2.   Parašė maxa   2016-09-22 08:13  

Kartelinis susitarimas ir tiek. Pvz. "noname" degalinėse kainos tokios pačios, kokios buvo ir anksčiau prie to paties EUR/USD bei naftos kainos.