Rytinė finansų rinkų apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Swedbank Data: 2016-09-21 10:21 Komentarai: (0)
Antradienį Europos akcijų rinkos balansavo tarp augimo ir kritimo, Vokietijos DAX indeksui dieną užbaigiant su +0,19 proc. pasikeitimu, o Stoxx Europe 600 indeksui krentant -0,08 proc. Investuotojai neskubėjo prisiimti pozicijų laukiant šiandien numatyto JAV FED‘o bazinių palūkanų normų skelbimo.

Dauguma analitikų prognozuoja, kad FED‘as išlaikys nepakeistas bazines palūkanų normas, tačiau investuotojai atidžiai stebės spaudos konferenciją, kurios metu, tikėtina, bus užsiminta apie ateities politikos planus bei pasakytos įžvalgos apie esamą JAV ekonomikos situaciją. Iš esmės vakar dieną Stoxx Europe 600 indeksą slėgė krentantis naftos ir dujų sektorius (Oil&Gas -0,9 proc.), kuriam darė įtaką dienos metu mažėjanti žaliavinės naftos kaina. Augant kalboms, kad žaliavinės naftos pasiūla dar labiau išaugs, Brent Oil antradienį buvo pasiekusi 45,09 JAV dolerių už barelį lygį (16:40 val.), tačiau vėliau pasuko augimo linkme ir paskutinio sandorio metu kaina fiksavosi ties 45,88 JAV dolerio už barelį. Už Atlanto akcijų rinkose išsilaikė nežymus optimizmas, S&P 500 augant +0,03 proc., o Dow Jones išlaikant +0,05 proc. didėjimą. Šiandien pagrindinis įvykis bus FED‘o bazinių palūkanų normų skelbimas, prognozuojant, kad aukštesnioji palūkanų normų riba išliks nepakeista ties 0,5 proc. riba.

Valiutų rinkos

Vakar dieną EUR/USD valiutų kursas išsilaikė ties 1,1151 (-0,21 proc.) riba, o šiandien pastarojo vertė yra dar sumažėjus ir ieško krypties ties 1,1138 lygiu (09:43 val.). Didesnių svyravimų pastaruoju valiutų kursu, tikėtina, sulauksime 21:00 val. skelbiant JAV bazines palūkanų normas.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Antradienį bendra trijų Baltijos šalių biržų dienos apyvarta viršijo 397,0 tūkst. eurų, Talino indeksui stiebiantis 1,09 proc., Rygos fiksuojant 1,7 proc. augimą, o Vilniaus indeksui prarandant -0,05 proc. savo vertės. Pagal prekybos aktyvumą išsiskyrė „Tallinna Kaubamaja Grupp“ bendrovė. Pozicijoje buvo sudarytas tiesioginis sandoris, kuriuo investuotojai apsikeitė 7444 akcijomis, už vieną jų mokant 7,41 euro. Bendrai šios bendrovės akcijų investuotojai perleido už 62,5 tūkst. eurų, paskutinio sandorio metu už vienetą mokant 7,42 eur. (+0,27 proc.). Vilniaus biržoje didesnis susidomėjimas buvo matomas „Šiaulių bankas“ akcijomis, dienos apyvartai pasiekiant 41,8 tūkst. eurų ir akcijos kainai pakylant +0,28 proc. iki 0,357 euro. Besibaigiant dienos prekybos sesijai investuotojai stumtelėjo „Vilkyškių pieninė“ akcijos kainą į viršų +4,12 proc. iki 1,77 euro už vienetą, apyvartai pasiekiant 25,7 tūkst. eurų. Bendrovė svarbesnės, su veikla susijusios, informacijos nepaskelbė, todėl, tikėtina, kad investuotojai stengiasi pasipildyti portfelius bendrovės akcijomis vertinant dar praėjusios savaitės pradžioje paskelbtą rugpjūčio mėnesio prekybos statistiką. Šiandien investuotojo kalendorius rodo, kad bendrovės nėra numačiusios paskelbti svarbesnės veiklos informacijos.
 
Dar nėra komentarų