M.Mobius: Japonija išbandys „pinigus iš sraigtasparnio”

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-08-25 01:28 Komentarai: (2)
Neseniai buvęs Amerikos Federalinio Rezervų banko signalizavimas apie nenorą didinti palūkanas lėmė tai, jog jena sustiprėjo dolerio atžvilgiu. Gerai žinomas investuotojas Mark Mobius mano, kad Japonija gali nuspręsti panaudoti ultrą švelnią monetarinę politiką, t.y. taip vadinamus pinigus iš sraigtasparnio.

Investicinės kompanijos Templeton Emerging Markets Group vadovas Mark Mobius prognozuoja, jog Japonijoje jau gan greit galima tikėtis sulaukti „pinigų iš sraigtasparnio”, galbūt net kitą mėnesį.

„Jie tikrai pradėjo galvoti apie tai kokia jiems liko „amunicija”. Pirmoji reakcija yra pripažinimas: gerai, pabandykime „pinigus iš sraigtasparnio", duokime pinigus tiesiai vartotojams į rankas. Manau, kad tikriausiai toks bus kitas žingsnis” - sakė aštuoniasdešimties metų finansų rinkų veteranas.

Tiesa, jis tuo pačiu pabrėžia, kad ko gero Japonija su „pinigais iš sraigtasparnio” eksperimentuos labai atsargiai ir saikingai.

„Žinoma, tuomet nepasieks laukiamo ir norimo tikslo. Ko gero jie prieš imdami veikti lauks kol jena pakils iki devyniasdešimties jenų už dolerį” - reziumavo gerai žinomas investuotojas ir aktyvų valdytojas Mark Mobius.
 
1.   Parašė Klaustukas   2016-08-25 07:09  

Vietoje to, kad mazinti mokescius, skatinti imones, didinti atlyginimus, jie pinigus dalis veltui? keista, labai keista...

 
2.   Parašė maxa   2016-08-25 08:26  

Klaustuk, o kaip tu paskatinsi globalaus kapitalizmo modelyje didinti atlyginimus? Įmonė privati - ką nori, tą daro, kiek nori, tiek ir moka. Padidinsi jam (kapitalistui) mokesčius - jis apskritai uždarys įmonę ir persikels į kokį nors Hondurasą, kur darbo jėga pigesnė. Galima nebent išsipirkti stambiausiose įmonėse 51 proc. akcijų paketo, bet vėl gi - kas tau jį parduos?

Arba nacionalizacija, arba visokie helicopter money, nes akivaizdu, kad kapitalizmas patapo feodalizmu. Žodžiu pisliava išeina iš visų pusių, ką bedarytum.