Rekordinis Vokietijos biudžeto perteklius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-08-24 15:53 Komentarai: (0)
Nacionalinis Vokietijos statistikos biuras Destatis pranešė, kad po pirmojo šių metų pusmečio Vokietijos biudžetas buvo perteklinis, be to, pats perviršis buvo rekordinis bei didesnis nei laukė analitikai.

Per pirmus šešis šių metų mėnesius Vokietijos biudžeto pajamos išlaidas viršijo 18,5 milijardais eurų.

Vokietijos, kurios ekonomika didžiausia euro zonoje ir Europos sąjungoje, biudžeto perteklius paaugo iki 1,2 procento šalies metinio bendrojo vidaus produkto vertės. Tai stipriai skiriasi nuo kitų didžiųjų euro zonos šalių, kaip pavyzdžiui, nuo Prancūzijos, Italijos ar Ispanijos, kurios kovoja su dideliais biudžetų deficitais.

Biudžeto perteklius buvo pasiektas nepaisant gerokai padidėjusių išlaidų susijusių su milijonų pabėgėlių priėmimu, kurie pradėjo aktyviai vykti į Vokietiją nuo pat praėjusių metų pradžios.

Tad įvertinus pirmąjį šių metų pusmetį, valdžia Berlyne regis yra tinkamame kelyje, jog viršytų praėjusiais metais buvusį rekordinį biudžeto perteklių, kuris siekė trisdešimt milijardų eurų.

Nacionalinis Vokietijos statistikos biuras Destatis pranešė, jog padidėjo šalies valdžios išlaidos, kurios sudarė 0,6 procento bendrojo vidaus produkto vertės bei prie jo augimo prisidėjo 0,1 procentinio punkto.
 
Dar nėra komentarų