Daugumos pasaulio indeksų vertės didėjo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2016-08-24 10:15 Komentarai: (0)
Antradienį daugumos pasaulio indeksų vertės didėjo. Europoje vyravo stipresnis investuotojų optimizmas (EUROSTOXX 50 +1,13%), JAV akcijų rinkose investuotojai buvo užėmę kiek nuosaikesnes pozicijas (DOW JONES +0,10%). Valiutų rinkose EUR/USD kursas svyruoja ties 1,1295 JAV dolerio už eurą lygiu.

Esminių naujienų rinkose pranešta nebuvo, tuo tarpu rinkos dalyviai po truputį koncentruojasi į FED vadovės kalbą penktadienį ekonominės politikos konferencijoje (angl. Jackson Hole). Paskutiniu metu FED viceprezidentas užsiminė apie stabiliai gerėjančią JAV ekonomikos būklę ir signalizavo apie galimą palūkanų normų didinimą šiais metais. Po tokių komentarų investuotojai gaudys kiekvieną J. Yellen žodį ir ieškos juose užuominų, ar apskritai realus palūkanų normų didinimas rugsėjį, kadangi rinka tokio žingsnio tikisi labiau gruodį. Ateities sandoriai rodo 28 proc. tikimybę, kad palū! kanos gali būti padidintos jau kitą mėnesį ir 54 proc. tikimybę, palūkanos bus padidintos gruodį.

Azijos rinkose Japonijos NIKKEI akcijų indeksas dėl silpnesnės jenos šįryt kyla apie 0,60 proc., Honkongo HANGSENG smunka beveik 1 procentu. Šiandien ekonominių rodiklių kalendoriuje esminių įvykių nenumatyta.

Baltijos biržose prekyba buvo aktyvi, akcijų suprekiauta už 0,6 mln. eurų. Didžiausia apyvarta pasiekta „Olympic Entertainment Group“ bendrovės akcijomis. Iš viso buvo sudarytas 21 sandoris už 216 tūkst. eurų, o akcijos kaina pakilo 0,54%. Tiesa, didžiąją dalį apyvartos (176 tūkst. eurų) sudarė pora tiesioginių sandorių.

Taip pat aktyviai prekiauta „Latvijas Gaze“ akcijomis. Buvo sudaryti 63 sandoriai, kuriais perleista akcijų už 109 tūkst. eurų. Apyvartą didino artėjanti bendrovės reorganizacija. Vakar buvo paskutinė diena, kada akcijų pirkėjams priklausė teisė balsuoti rugsėjo 2 d. vyksiančiame akcininkų susirinkime, kuriame bus galima balsuoti prieš bendrovės reorganizaciją ir taip gauti piniginę kompensaciją vietoj naujai kuriamos „Conexus Baltic Grid“ akcijų. Tikėtina, kad galimybė uždirbti gavus kompensaciją ir skatino pirkėjus, kita vertus sudėtingas procesas (pavyzdžiui tai, kad pasisakyti prieš reorganizavimą galima tik tiesiogiai dalyvaujant akcininkų susirinkime) skatino pardavėjus.

Vilniaus biržoje išsiskyrė „Energijos Skirstymo Operatorius“ akcijos – apyvarta buvo 46 tūkst. eurų. Akcijos kaina prekybos sesiją užbaigė išaugusi 0,34%, tačiau didžiąją dalį prekybos laiko vyravo keli pardavėjai, kurie spaudė kainą žemyn iki 0,861 eurų.
 
Dar nėra komentarų