JP Morgan laukia dolerio pigimo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-08-23 13:53 Komentarai: (0)
JP Morgan banko atstovai laukia dolerio pigimo euro ir jenos atžvilgiu, bei šortina šią valiutą, tačiau tuo pačiu pabrėžia, kad tai nebus dolerio kaltė. Jie mano, kad didžiausią reikšmę turės Europos ir Japonijos Centrinių bankų sprendimai.

„Tai yra požiūris, kurį lemią kito mėnesio perspektyvos ir rizikos susijusios tiek su Europos Centriniu banku, tiek su Japonijos banku“ - pareiškė JP Morgan strategė fiksuotų pajamų ir užsienio valiutų rinkoje Sally Auld.

„Mes perspektyvoje iki metų pabaigos Amerikos dolerio atžvilgiu matome plataus svyravimo galimybę“ - pridėjo ji.

Sally Auld pažymi, kad nors JP Morgan ekonomistai tiek iš Japonijos banko, tiek iš Europos Centrinio banko tikisi tolesnio pinigų politikos švelninimo arba atlaisvinimo po kitą mėnesį įvyksiančių susitikimų, tačiau abiejų bankų sprendimai yra susiję su rinkos rizika.

„Ši rizika yra susijusi su tuo, ar šio švelninimo bus daugiau nei tikisi mūsų ekonomistai, nes iš tiesų mes galime gauti mažiau“ - sakė ji.

Minima strategė tuo pačiu pridėjo, jog kai kurių Centrinių bankų atstovai gali pradėti užsiminti apie tai, jog netradicinių politinių priemonių naudojimas gali artėti prie pabaigos. Ji nesitiki, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas iki gruodžio sugriežtins savo pinigų politiką.

Tačiau Sally Auld nerekomenduoja prieš penktadienį įvyksiantį Fed atstovų susitikimą prisiimti naujas trumpas arba šorto pozicijas dolerio atžvilgiu. Kartais kasmetinį simpoziumą Amerikos Centrinio banko nariai naudoja svarbių politinių pareiškimų pateikimui.
 
Dar nėra komentarų