JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2016-07-27 15:01 Komentarai: (0)
Visų investuotojų žvilgsniai nukreipti į JAV centrinį banką, kuris šiandien skelbs sprendimą dėl bazinės palūkanų normos.




Vakar JAV akcijų indeksai nerodė vieningos krypties ir fiksavo tik nedidelius verčių pokyčius. Poprekybinėje sesijoje Apple (AAPL) akcijų kaina šoktelėjo beveik 7% po to, kai įmonė pranešė analitikų prognozes pranokusius ketvirtinius pasiekimus. Įmonės vadovas Tim Cook pareiškė, jog didelio pasisekimo rinkoje sulaukė išleistas pigesnis telefonas iPhone SE. Dėl lėtėjančių iPhone pardavimų rinkos dalyvių žvilgsniai ir viltys krypsta į naujausios kartos išmanųjį telefoną iPhone, kuris turėtų būti pristatytas jau rugsėjo pirmoje dalyje.

Poprekybinėje sesijoje investuotojai taip pat reagavo į socialinio tinklo valdytojos Twitter (TWTR) rezultatus, kurie parodė sumažėjusį pardavimų augimo tempą bei pateikė pesimistiškesnę prognozę. Taip pat nuvylė ir sulėtėjęs bent kartą per mėnesį prisijungiančių vartotojų skaičius. Prieš metus į direktoriaus pareigas sugrįžęs įmonės įkūrėjas Jack Dorsey siekė atgaivinti įmonės augimą, tačiau dėl aršios konkurencijos rinkoje tą įgyvendinti nėra lengva. TWTR akcijų kaina poprekybinėje sesijoje vakar smuko beveik 11%.

Azijoje akcijų indeksai judėjo skirtingomis kryptimis. Japonijos Nikkei 225 šoktelėjo į viršų 1,7% ir Japonijos jena JAV dolerio atžvilgiu susilpnėjo apie vieną procentą po to, kai šalies ministras pirmininkas užsiminė, jog vyriausybė ketina imtis 28 trln. JPY (~265 mlrd. USD) fiskalinio ekonomikos skatinimo programos. Iki šiol vyravo prognozės, jog vyriausybė imsis gerokai mažesnio ekonomikos skatinimo. Tikimasi, jog išsamesnės programos detalės bus paskelbtos penktadienį, kadangi sprendimus dėl monetarinės politikos sakys Japonijos centrinio banko vadovas,

Europoje akcijų indeksai kyla, investuotojams vertinant įmonių ketvirtinius pasiekimus. LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton (MC) akcijų kaina Paryžiaus biržoje šoktelėjo daugiau nei 7% po to, kai ketvirtiniai įmonės rezultatai pranoko lūkesčius dėl ženkliai augusios svaigiųjų gėrimų paklausos. Automobilių gamintojos PSA Group (UG) akcijų kaina šoktelėjo į viršų apie 8%, kai paskelbtas pirmo pusmečio pelnas padvigubėjo.

Šiandien didžiausias rinkos dalyvių dėmesys bus sutelktas į JAV centrinio banko sprendimus. Ekonomistai prognozuoja, jog bazinė palūkanų norma bus išlaikyta ties 0,5%. Taip pat šiandien bus paskelbti ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai, naftos atsargų ir sutartų parduoti namų duomenys. Rytoj lauksime naujausio JAV darbo rinkos rodiklio, o darbo savaitės pabaigoje rinkos dalyvius išjudins Japonijos centrinio banko sprendimai ir išankstiniai JAV BVP duomenys.

WTI tipo naftos kaina krenta ir išsilaiko žemiau 43 USD už barelį ribos, o Brent tipo nafta sumenko žemiau 45 USD už barelį ribos. Aukso kaina svyruoja ties 1 320 USD už Trojos unciją, o EUR/USD kursas yra linkęs kilti ir taip išlieka arti psichologiškai svarbios 1,1000 ribos. Didesnių tauriojo metalo ir euro kurso kitų valiutų atžvilgiu svyravimų galima tikėtis, jeigu JAV centrinio banko sprendimai nustebins rinkos dalyvius.

 
Dar nėra komentarų