Naftos kaina mažės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-07-25 18:17 Komentarai: (0)
Pasiruoškite naftos kainos mažėjimui dėl pastebimo benzino atsargų padidėjimo, perspėja investicinio banko Morgan Stanley specialistai. Tiesa, ši žaliava po to kai jos kaina pakilo virš penkiasdešimties dolerių už barelį, jau ir taip gan pastebimai atpigo.

Tačiau minimo banko analitikai atkreipė dėmesį, jog benzino atsargos pakilo iki aukščiausio lygio per pastaruosius penkerius metus. Todėl, anot jų, jau nuo rugpjūčio naftos kaina dar labiau smuktelės.

Morgan Stanley atstovai teigia, kad matomos nerimą keliančios tendencijos naftos paklausos ir pasiūlo srityje. Naftos perdirbimo bendrovės pastaraisiais mėnesiais pagamino per daug benzino. Jos siekiant išlaikyti maržas susidurs su būtinybe sumažinti veiklos pajėgumus ir tuo pačiu sumažins naftos pirkimus, o tai lems šio energijos ištekliaus pigimą.

„Pirmą kart per pastaruosius trejus metus naftos paklausos tendencija yra silpnesnė nei naftos produktų paklausa. Naftos perdirbimo bendrovės yra tikrosios naftos vartotojos, o jos paklausa yra daug svarbesnė rinkos pusiausvyrai nei visuminė naftos produktų paklausa” – rašoma Morgan Stanley ataskaitoje.

„Atsižvelgiant į perteklių naftos produktų rinkoje, mažėjančias maržas ir gamybos apimčių mažinimą, kurį lemia situacija rinkoje, tikimės, kad per ateinančius mėnesius ir toliau mažės naftos paklausa” – prabrėžiama minėtoje ataskaitoje.

Šiandien artėjant vakarui nafta pigo. Už barelį Brent rūšies žaliavinės naftos buvo mokama po 44,85 dolerius arba beveik dviem procentais mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu, na o už WTI rūšies naftą mokėta po 43,32 dolerius, arba dviem procentais mažiau.

Nuo metų pradžios Brent nafta pabrango penktadaliu, o WTI - apie septyniolika procentų. Per pastaruosius vienerius metus jų kainos atitinkamai smuko beveik penkiolika procentų bei aštuoniais procentais.
 
Dar nėra komentarų