Pinigai iš sraigtasparnio nėra reikalingi

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-07-22 16:02 Komentarai: (0)
Japonijos banko vadovas Haruhiko Kuroda atmetė taip vadinamą pinigų iš sraigtasparnio idėją bei tokiu būdu atšaldė spekuliacijas, kad būtent toks bus kitas monetarinės politikos vykdytojų žingsnis.

Jis teigė, jog atsižvelgiant į dabartines institucines sąlygas, šiame etape nėra poreikio ir galimybių panaudoti „pinigus iš sraigtasparnio”. Šis terminas reiškia itin sušvelnintą pinigų politiką.

„Šiuo metu Japonijos bankas turi tris kiekybinio ir kokybinio švelninimo galimybes su neigiamomis palūkanomis” - sakė Haruhiko Kuroda.

Dabartinės pinigų politikos apimtys esant poreikiui gali būti padidintos ir nėra jokių reikšminių apribojimų tolesniam monetarinės politikos stimuliavimui, pabrėžė Japonijos banko vadovas.

Tačiau tuo pačiu ekonomistai primena, kad praeityje Japonijos banko vadovas buvo atmetęs ir neigiamų palūkanų panaudojimo galimybę, bet po savaites šio banko atstovai jas nuleido iki neigiamo lygio. 2014 metų spalį Haruhiko Kuroda taip pat nustebino visus kuomet padidino stimuliacijos apimtis praėjus vos kelioms dienoms po to, kai jis pats pareiškė, jog tikisi infliacijos augimo tendencijos pagerėjimo.

Artimiausias Japonijos banko atstovų posėdis bus surengtas liepos 29 dieną.

Vakar doleris jenos atžvilgiu atpigo apie vieną procentą, na o šiandien po pietų rinkoje už vieną dolerį buvo mokama po 106.132 jenas, arba nežymiai mažiau nei ketvirtadaienį, tuo tarpu euras Japonijos valiutos atžvilgiu šiandien taip pat nežymiai pinga, t.y. už vieną eurą mokama po 116.942 jenas.

Nuo metų pradžios Amerikos valiuta jenos atžvilgiu atpigo 11,6 procento, o per pastaruosius vienerius metus - 14,3 procento. Mūsų valiuta Japonijos valiutos atžvilgiu atitinkamai atpigo virš dešimt procentų bei 13,6 procento.
 
Dar nėra komentarų