Turtingieji tampa dar turtingesniais

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-06-22 01:55 Komentarai: (1)
Iš tiesų turtingi, t.y. tie, kurie gali investuoti bent šimtą milijonų dolerių, dėl palankios situacijos kapitalo rinkose didina savo aktyvų vertes sparčiausiai per pastaruosius penkerius metus.

Boston Consulting Group atkreipia dėmesį, jog visame pasaulyje gerėja padėtis kapitalo rinkose, tad turtingieji ir toliau turtėja ir tuo pačiu tampa dar labiau turtingesniais.

Investuotojai, kurie kaip minėta disponuoja ne mažiau nei šimto milijonų dolerių vertės investicijomis, gali tikėtis, kad iki 2020 metų jų metinė grąža sudarys vidutiniškai 9,5 procento, na o jų individualaus ir šeimos turto bendra vertė per artimiausius penkerius metus paaugs iki 224 trilijonų dolerių, savo naujausioje ataskaitoje prognozuoja konsultacinė įmonė.

Milijonierių kontroliuojama pasaulio turto dalis, kuri praėjusiais metais sudarė keturiasdešimt septynis procentus, iki 2020 metų paaugs iki 52 procentų. Namų ūkių aktyvų dalis per artimiausius penkerius metus, anot Boston Consulting Group bendrovės, kasmet didės vidutiniškai po 5,9 procento.

Kadangi mažėja pajamos iš investicinės veiklos, tokie stambūs bankai kaip UBS, Credit Suisse ir JPMorgan vis didesnį dėmesį skiria turtingiems klientams ir jiems, pavyzdžiui, siūlo asmenines po keliasdešimt šimtų milijonų dolerių vertės kredito linijas.
 
1.   Parašė maxa   2016-06-22 08:14  



Billionaires who have the same wealth as the poorest half of the world's population