UEFA Euro 2016

» Straipsniai » Atsipalaidavimui
Štai ir prasidėjo daugiau nei mėnesį truksiantis prestižinis Europos futbolo čempionatas UEFA Euro 2016, kuris šįkart vyksta Prancūzijoje ir kuris yra išskirtinis, nes jame dalyvauja daugiau rinktinių, o tai reiškia, jog bus sužaista daugiau
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2016-06-11 01:10 Komentarai: (5)
Na štai ir prasidėjo daugiau nei mėnesį truksiantis prestižinis Europos futbolo čempionatas UEFA Euro 2016, kuris šįkart vyksta Prancūzijoje ir kuris yra išskirtinis, nes jame dalyvauja daugiau rinktinių, o tai reiškia, jog bus sužaista daugiau rungtynių. Nors Lietuvos rinktinės šiame čempionate nėra, kas jau faktiškai yra tradicinis reiškinys, tačiau laukia daug įdomių ir intriguojančių varžybų, kurias tikrai verta pažiūrėti. Tad šįkart laisvalaikio rubrikoje trumpai iš arčiau susipažinkime su UEFA Euro 2016 čempionatu ir jo dalyviais.

Šių metų Europos futbolo čempionate, kuris jau yra penkioliktas, kaip jau buvo minėta, pastebimai nuo 16 iki 24 buvo padidintas dalyvių skaičius. Iš pradžių dvidešimt keturios Europos šalių rinktinės, kurios pateko į finalinį etapą ir yra suskirstytos į šešias grupes po keturias komandas, sužais grupiniame etape kiekviena po tris rungtynes su savo grupės atstovais, vėliau iš kiekvienos grupės į aštunfinalį pateks po dvi daugiausiai taškų surinkusias rinktines bei dar keturios trečiąsias vietas užėmusios šalių rinktinės, kurios pasirodys geriausiai. Po aštunfinalio seks ketvirtfinalis, pusfinalis, na ir kulminacija - liepos dešimtą dieną įvyksiantis finalas.

Tai jau trečias kartas kai Europos futbolo čempionatas vyksta Prancūzijoje, ankstesni du buvo surengti 1960 ir 1984 metais. Rungtynės bus žaidžiamos dešimtyje stadionų, kurie įsikūrę Paryžiuje, Marselyje, Lione, Bordo, Sent Etjene, Nicoje, Lanse, Tulūzoje ir Lilije. Keturių iš jų yra nauji, t.y. neseniai pastatyti, na o likusieji atnaujinti ir jose padidintas vietų skaičius.

Tad iš arčiau susipažinkime su UEFA Euro 2016 dalyviais, bei laukiančiomis rungtynėmis:

A grupė

Prancūzijos rinktinė yra ne tik šio čempionato šeimininkė tačiau tuo pačiu tiek A grupės, tiek viso turnyro favoritė. Kaip jau minėjome, šioje šalyje prieš tai buvo surengti du Europos čempionatai ir būtent 1984 metais taurę į viršų kėlė šeimininkai. Iš viso prancūzai stipriausi senajame žemyne buvo du kartus, t.y. dar ir 2000 metais, tad gal pats metas tai pakartoti trečią kart?

Šios šalies rinktinė turi viską, ko reikia, kad tapti nugalėtoja, t.y. vyresnių ir daug patirties turinčių bei jaunesnių, tačiau labai talentingų ir trokštančių įrodyti savo vertę žaidėjų mišinys. Visos grandys yra stiprios ir turi savo lyderius, kurie žaidžia pirmaujančiuose Europos klubuose, be to, komandai vadovauja praeityje pats būdamas futbolininku su Prancūzijos rinktine laimėjęs tiek Europos, tiek pasaulio futbolo čempionatus puikus treneris Didier Deschamps. O kur dar tas faktas, jog žaidžiama namuose ir pats didžiausias įmanomas palaikymas yra garantuotas.

Be to, iš šios grupės į kitą etapą turėtų išeiti ir Šveicarijos bei galbūt Rumunijos rinktinė, na o Albanija yra laikoma ne tik šios grupės, tačiau ir viso čempionato autsaidere. Atkreipiame jūsų dėmesį, kad nei viena iš šių trijų šalių rinktinių niekada nėra laimėjusi Europos futbolo čempionato, na o Albanija apskritai pirmą kart per visą istoriją pateko į finalinį šio turnyro etapą.

Nors Prancūzija yra aiški šios grupės favoritė, tačiau bet kuri iš likusių trijų rinktinių gali ir yra pajėgios nustebinti mus visus, nes gi kamuolys apvalus ir žaidžia tik žmonės, o ne vardai.

Šalys grupėje suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Europos futbolo čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

Prancūzija (1.01), (3.50)
Šveicarija (1.30), (67.00)
Rumunija (1.77), (251.00)
Albanija (2.87), (501.00)

B grupė


Anglija be jokių problemų įveikė atrankinį etapą į finalinę turnyro stadiją, tačiau tai šios šalies rinktinei yra būdinga, bet tuo pačiu dažnai to pačio nepavyksta pakartoti lemiamu finalinio etapo metu. Beje, nors ir neįtikėtina, tačiau anglai niekad nėra į viršų kėlę Europos futbolo čempionato nugalėtojų taurės, na o geriausias pasiekimas šios rinktinės šiame turnyre, tai pusfinalis.

Lažybų tarpininkai spėja, kad Anglijos rinktinė be problemų įveiks grupinį etapą ir turėtų užimti pirmąją vietą B grupėje. Šioje komandoje daug jaunų žaidėjų, tačiau tuo pačiu netrūksta ir vyresnių, kurie turi tokių finalinių turnyrų patirties, be to, vyriausias treneris taip pat yra patyręs. Galima išskirti anglų puolimą, kur tikrai yra puikių snaiperių - žudikų. Gal pagaliau šiais metais anglai nutrauks juos persekiojanti savotišką prakeiksmą Senojo žemyno finaliniuose etapuose ir pirmą kart istorijoje taps šio turnyro nugalėtojais? Lažybų tarpininkai mano, kad geresnius šansus nei anglai triumfuoti čempionate turi tik prancūzai, vokiečiai ir ispanai.

Kitų trijų šios grupės komandų pajėgumas yra gana panašus ir visos jos trys gali patekti į kitą etapą ir pridaryti rimtų nemalonumų tiek anglams, tiek kitiems išankstiniams favoritams. Lažybų bendrovės spėja, kad iš šios grupės didžiausius šansus patekti į kitą etapą be jau minėtos Anglijos turi rusai ir Velso rinktinės atstovai, tuo tarpu slovakų galimybės vertinamos prasčiausiai.

Rusijos kaip atskiros šalies didžiausias pasiekimas - tai 2008 metų čempionato pusfinalinis, na o per paskutinį vykusį čempionatą jie nesugebėjo įveikti grupės etapo. Velso ir Slovakijos (kaip atskiros šalies) rinktinės yra Europos čempionato finalinio etapo debiutantės, kurios tuo pačiu gali nustebinti.

Šalys grupėje suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Europos futbolo čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

Anglija (1.10), (9.50)
Rusija (1.37), (67.00)
Velsas (1.63), (65.00)
Slovakija (2.25), (151.00)

C grupė


Šios C grupės favoritė yra dabartinė pasaulio futbolo taurės savininkė Vokietijos rinktinė, kuri yra ir viena iš didžiausių šio turnyro favoričių. Pagal išankstines prognozes, šios šalies rinktinė turėtų užtikrintai įveikti grupinį etapą. Vokiečiai Europos čempionato nugalėtojų taurę iš viso į viršų kėlė tris kartus, tiesa, pirmus du kartus kaip Vakarų Vokietija, na o paskutinį kart šios šalies rinktinė šį turnyrą laimėjo jau gan seniai, t.y. lygiai prieš dvidešimt metų. Vokietijos rinktinė yra gana gera ir pajėgi, tačiau kažkaip nesitiki, kad šiais metais jie triumfuos.

Lenkijos ir Ukrainos, t.y. dviejų šalių, kurios kartu rengė ankstesnį čempionatą, rinktinės pateko į tą pačią C grupę, o jų galimybės žengti į kitą etapą vertinamos apylygiai, tiesa, anot lažybų tarpininkų, lenkų rinktinė yra kiek pajėgesnė.

Lenkai dalyvavo paskutiniuose dviejuose Europos futbolo čempionatuose, tačiau abu kartus nesugebėjo įveikti grupės etapo, bet šįkart prognozuojama, kad jiems tai turėtų pavykti. Ukrainiečių kaip nepriklausomos šalies pasiekimai Senojo žemyno pirmenybėse yra panašūs kaip kaimynų, t.y. jie tik 2012 metais, kuomet žaidė namuose šeimininko teisėmis dalyvavo Europos futbolo čempionato finaliniame etape.

Šios grupės ir viso čempionato viena iš autsaiderių yra Šiaurės Airijos rinktinė, kuri pirmą kart per visą savo istoriją pateko į finalinį Europos futbolo čempionato etapą. Iš tiesų galima sutikti su tais, kurie saKo, jog C grupė pagal dalyvius yra viena iš silpniausių tarp visų grupių.

Šalys grupėje suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Europos futbolo čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

Vokietija (1.01), (4.70)
Lenkija (1.30), (51.00)
Ukraina (1.53), (101.00)
Šiaurės Airija (3.60), (351.00)

D grupė


Šios grupės favoritė yra Ispanijos rinktinė, kuri laimėjo paskutinius du vykusius Europos futbolo čempionatus, na o iš viso nugalėtojų taurę šiame turnyre kėlė tris kartus. Šiais metais Ispanijos rinktinė yra atsinaujinusi, tačiau ir toliau išlieka pajėgi. Lažybų tarpininkų nuomone, didesnius šansus šiais metais triumfuoti turnyre turi tik šio turnyro šeimininkai bei vokiečiai. Vis dėl to, ko gero šiais metais turėsime naujus čempionus.

Apskritai vertinant, ispanai pateko į gan sudėtingą - mirtininkų grupę, kuri yra viena iš stipriausių čempionate, nes tiek kroatai, tiek čekai ir turkai yra pajėgūs bei gali šiame turnyre nuveikti gan daug bei priversti gerokai paplušėti tiek Ispanijos rinktinę, tiek ir kitus išankstinius favoritus. Anot lažybų tarpininkų, iš šios grupės be jau minėtų ispanų į kitą etapą turėtų patekti kroatai, tuo tarpu čekų ir turkų galimybės vertinamos absoliučiai vienodai.

Didžiausias Kroatijos rinktinės pasiekimas Europos futbolo čempionatuose - tai ketvirtfinalis. Čekai senojo žemyno finalinio etapo varžybose yra nuveikę daugiau. 1976 metais Čekoslovakija apskritai laimėjo Europos pirmenybes. Tuo tarpu Turkijos rinktinė 2008 metų Europos futbolo čempionate žaidė pusfinalyje.

Šalys grupėje suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Europos futbolo čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

Ispanija (1.03), (5.00)
Kroatija (1.33), (27.00)
Čekija (1.85), (101.00)
Turkija (1.85), (81.00)

E grupė


Šį grupė taip pat yra viena iš pajėgiausiųjų čempionate. Belgijos ir Italijos rinktinių galimybės išeiti iš šios grupės ir apskritai laimėti visą turnyrą yra vertinamos gana panašiai, tiesa, vis dėl to didesniais favoritais yra laikomi belgai. Šios šalies rinktinė į Europos bei viso pasaulio futbolo elitą sugrįžo su trenksmu ir turi didžiulių ambicijų nuveikti dar daugiau. Didžiausias šios šalies rinktinės pasiekimas Senojo žemyno pirmenybėse - tai 1980 metais užimta antra vieta. Belgijos komandoje daug puikių žaidėjų, kurie žaidžia didžiuosiuose Europos futbolo klubuose ir kurie pajėgus šiame čempionate nužengti labai toli ir netgi jį laimėti.

Italijos rinktinė tradiciškai priklauso Senojo žemyno futbolo elitui, tačiau Europos čempionato nugalėtojų taurę šios šalies futbolininkai yra kėlę tik kartą, ir beje, jau labai seniai, t.y. 1968 metais. Tiesa, praėjusiame čempionate jie buvo tik per žingsnį nuo triumfo, t.y. tik finale nusileido ispanams. Galbūt šiais metais jiems pagaliau nusišypsos sėkmė?

Švedai taip pat yra pajėgūs patekti į aštunfinalį. Šios šalies didžiausias pasiekimas Senojo žemyno futbolo čempionato finalinio etapo metu - tai 1992 metais buvęs patekimas į pusfinalį.Tuo tarpu Airijos šansai šioje grupėje vertinami prasčiausiai. Šios šalies rinktinės didžiausias pasiekimas Europos čempionato finalinio etapo metu yra grupės turnyras, tad jeigu šiais metais jiems pavyktų patekti į aštunfinalį, tai būtų gan rimtas laimėjimas.

Šalys grupėje suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Europos futbolo čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

Belgija (1.13), (10.00)
Italija (1.17), (15.00)
Švedija (1.77), (101.00)
Airija (2.50), (151.00)

F grupė


Šios grupės išankstinė favoritė yra laikoma Portugalijos nacionalinė rinktinė, tačiau pati grupė yra viena iš silpniausių čempionate. Visų keturių šios grupės dalyvių šansai triumfuoti čempionate yra vertinami gan žemai, tačiau tuo pačiu bent tris rinktinės gali nustebinti visus ir paneigti išankstines prognozes.

Portugalijos rinktinė savo gretose turi didžiausią šio turnyro žvaigždę Cristiano Ronaldo bei keletą kitų talentingų žaidėjų. Šios šalies komanda nuolat demonstruoja aukšto lygio futbolą, tačiau jiems vis kažko pritrūksta iki galutinės pergalės arčiausiai kurios jie buvo 2004 metais, kuomet Europos čempionatas vyko Portugalijoje ir jie netikėtai finale pralaimėjo Graikijai. Ar šiais metais Portugalija gali nustebinti ir laimėti taurę? žinoma, kad taip, jeigu palankiai susiklostys aplinkybės.

Kitos dvi šios grupės dalyvės, kurios turi šansų patekti į kitą etapą, tai Austrija ir Islandija, abi jos, beje, gali nustebinti. Austrija yra gana reta Europos čempionato dalyvė, na o aukščiausias šios šalies pasiekimas - tai 2008 metais namuose vykusio turnyro grupės etapas. Tuo tarpu Islandai apskritai pirmą kart per visą istoriją pateko į finalinį Senojo žemyno futbolo čempionato etapą.

Anot lažybų tarpininkų, silpniausia šioje grupėje yra Vengrijos rinktinė, kuri tuo pačiu yra viena iš viso čempionato pagrindinių autsaiderių. Tačiau šios šalies futbolo rinktinė po labai ilgos pertraukos įveikė atrankos barjerą ir pateko į finalinį Europos futbolo čempionato etapą ir tai be jokios abejonės jau savaime yra didžiulis laimėjimas. Didžiausias vengrų pasiekimas praeityje buvo 1964 metais, kuomet jie užėmė trečią vietą.

Šalys grupėje suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Europos futbolo čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

Portugalija (1.11), (18.00)
Austrija (1.30), (35.00)
Islandija (1.65), (151.00)
Vengrija (2.40), (351.00)


Nuoroda į Europos futbolo čempionato rungtynių transliacijų tvarkaraštį



Gero iš gražaus bei aistringo futbolo ir daug pozityvių emocijų bei šypsenų!

Parengta remiantis uefa.com, traders.lt bei kitais internetiniais tinklapiais

Panašūs straipsniai:

(Laisvalaikis,renginys,futbolas)

2024-02-03 » Didžiausias pajamas uždirbę pasaulio futbolo klubai
2021-06-12 » UEFA Euro 2020
2021-01-30 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2020-02-15 » Lašišų ir šlakių žūklė žiemą - pavasarį
2020-01-18 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2019-10-26 » 2019 metų Tokijo automobilių paroda
2019-09-14 » Frankfurto automobilių paroda
2019-08-31 » 2019 metų FIBA pasaulio krepšinio čempionatas
2019-07-27 » 2019 metais patys vertingiausi sporto klubai pasaulyje. Jau ketvirtus metus iš eilės pačiu vertingiausiu pasaulyje sporto klubu buvo pripažintas amerikietiškojo futbolo atstovas Dalaso Cowboys.
2019-04-20 » Niujorko 2019 metų tarptautinė automobilių paroda

 
1.   Parašė maxa   2016-06-12 00:07  

Šaunuoliai rusai. Nesitikėjau Toks jausmas, kad komandoj išskyrus vartininką žaidžia dar vos keli žaidėjai ...

 
2.   Parašė IT17   2016-06-12 00:28  

pakankamai gerai tie rusai lose, tik jauciasi, kad anglu lygis aukstesnis, plius pas rusus sauguose jauni lose be rimtos patirties, tai irgi savo duoda... na jie gavo gera reza, o vat anglai tai antausi gavo...

 
3.   Parašė Deimas   2016-06-12 15:45  

Ko cia taip visi isivaizdavo, kad tie anglai turi det rusus i vieta ? Neatsimenu kada paskutiniu metu anglai isvis kanors yra laimeje, pastovus pravalas.

 
4.   Parašė savajus   2016-06-12 23:43  

Ko čia taip atkreipėt dėmesį į dvi vidutiniokes. Vienos neįdomiausiu varžybu po lenku su Š. Airija. Su tokiu žaidimu rusai net iš grupės neišeis. Nors menka netektis yra žymiai geriau žaidžiančiu komandu...

 
5.   Parašė IT17   2016-06-13 18:23  

na neskubekim su vertinimais, dar pirmas turas nesibaige, po antro turo jau galima bus kazka delioti...